Ericsson och Red Hat utökar samarbete för snabbare utrullning av säkra leverantörsoberoende nätverkslösningar
Hem NYHETERNÄTVERK Ericsson och Red Hat utökar samarbete för snabbare utrullning av säkra leverantörsoberoende nätverkslösningar

Ericsson och Red Hat utökar samarbete för snabbare utrullning av säkra leverantörsoberoende nätverkslösningar

Publicerat av: Redaktionen

Ericsson och Red Hat utökar sitt samarbete för att validera nätverksfunktionalitet.

Syftet är att erbjuda tjänsteleverantörerna säkrare och snabbare utrullning av lösningar för 5G-nätet.

  • Samarbetet inkluderar en rad gemensamma tekniska projekt mellan Ericsson och Red Hat som syftar till att säkerställa optimal funktion och säkerhet i nätverkslösningarna
  • Kundvärde skapas genom att garantera att valda kombinationer av Ericsson- och Red Hat -teknik testats, optimerats och dokumenterats innan de distribueras i tjänsteleverantörernas nätverk
  • För tjänsteleverantörer som följer en referenskonfiguration innebär det att lokal systemintegration inte behövs i samma utsträckning, att projekten är säkrare och att tiden för utrullning minskas.
  • Ericsson och Red Hat ansvarar var och en för sina delar i erbjudandet

    – Vi kombinerar våra styrkor så att tjänsteleverantörerna snabbare kan leverera flexibla och öppna nätverk som består av en kombination av flera leverantörer. Allt för att bygga de bästa lösningarna. Inget företag har exakt samma road map och därför blir det extra viktigt att kunna skräddarsy lösningar som ger skalbarhet och flexibilitet, säger Måns Burman, head of partnering and alliances, BA Cloud Software and Services, Ericsson.

Ericsson och Red Hat utökar samarbete för snabbare utrullning av säkra leverantörsoberoende nätverkslösningarNär tjänsteleverantörerna distribuerar 5G ligger fokus på att bli mer agila och innovativa så att kunderna snabbare kan få värdeutväxling på sin investering. I processen är det viktigt att hitta den rätta balansen mellan kostnad, risk och tiden det tar att nå slutkund med erbjudandet.

Ericsson och Red Hat uppmärksammar att det är olika processer för erbjudanden som innehåller flera olika leverantörer och de som kommer från en enskild leverantör. Att bygga lösningar som innehåller olika leverantörer kräver erfarenhet och rutin av just det så att all funktionalitet och flexibilitet optimeras och nyttjas.

– Utöver det intensiva samarbetet mellan Ericsson och Red Hat är vi även del av ett bredare ekosystem där vi samarbetar för att förenkla integrering av olika teknologier och leverantörer, säger, Magnus Gall, global account director, Red Hat.

Ericsson och Red Hat vill med samarbetet ge tjänsteleverantörer tid att fokusera på att addera mer val till sina 5G-tjänster och därmed öka värdet på tjänsterna till slutkund. I flera månader har de jobbat för att hitta den optimala modellen för detta, för att kunna guida kunderna i hur de ska distribuera och kalibrera olika lösningar som innehåller både Erissons och Red Hats teknologi, vilket sparar tid och resurser på kundsidan.

Ericssons nätverksfunktionalitet på Red Hats plattform

Ericsson och Red Hat har validerade lösningar som är redo att distribueras. De tjänsteleverentörer som är med i nätverket kan då erbjuda en öppen plattform som sträcker sig från vEPC, 5G Core, IMS, OSS och BSS. Våra team har integrerat Ericssons nätverksfunktionalitet med Red Hat OpenShift och Red Hat OpenStack Platform. De har testat lösningar med tjänsteleverantörer från hela välden och har nu vår första komersiella spridning av 5G Core.

Ericsson och Red Hat samarbetar i flertalet projekt, bland annat ett samarbete med Cloud RAN där Red Hat deltar i Ericssons Open Lab för interaktiv innovation tillsammans med Ericsson Cloud RAN-kunder och ekosystempartners runt om i världen.

Den gemensamma faktorn i alla projekt är att de alla utgår från en beprövad metodik.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00