Regionnätet, navet i framgångsrik kommunal digitaliseringssamverkan
Hem NYHETERNÄTVERK Regionala fibernätet, navet i framgångsrik kommunal digitaliseringssamverkan

Regionala fibernätet, navet i framgångsrik kommunal digitaliseringssamverkan

Publicerat av: Redaktionen

Norrbotten går återigen i bräschen för samverkan, när samtliga 14 kommuner nu är anslutna till en gemensam datacenterlösning via det gemensamma regionala fibernätet.

Satsningen höjer säkerheten och tillgängligheten i förvaltningarnas tjänster.

Den skapar också grund för en kvalitetshöjande effektivisering och automatisering.

Regionnätet, navet i framgångsrik kommunal digitaliseringssamverkanIT Norrbottens del i lösningen är ett uppgraderat regionnät, med utökning av kapaciteten, förbättrad säkerhet och redundans som förstärker tillgängligheten och minskar sårbarheten för samtliga kommuner.

”Detta är ett viktigt steg för oss att kunna erbjuda Norrbotten ett nät i världsklass och möjliggöra stora synergier för Kommunerna i Norrbotten” Lars Bergh, Säljansvarig hos IT Norrbotten.

Den sammantagna lösningen skapar förutsättningar för ytterligare utveckling av digitala tjänster i länet, generellt och centrerat kring olika datacenterlösningar. ”Det här är ett utmärkt exempel på hur IT Norrbotten kombinerar affär och regional utveckling i det vi kallar för affärsmässig samhällsnytta”, avslutar Lars Bergh.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00