Hem Leverantörconapto Flexibilitet på väg att bli ett krav för framtidens IT-organisationer

Flexibilitet på väg att bli ett krav för framtidens IT-organisationer

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] Sättet företag köper och konsumerar IT genomgår just nu en stor förändring. Med krav på ökade valmöjligheter höjs förväntningarna på leverantörerna och medan mängden data ständigt ökar så minskar behovet av yta i traditionella datacenter där datan lagras.

Flexibilitet på väg att bli ett krav för framtidens IT-organisationer 3

Lars Tisén, försäljningschef på Conapto

Behovet av flexibla avtal och kapacitet som kan minskas lika enkelt som det kan ökas har därför nu blivit en affärsmöjliggörare, visar en färsk rapport från analysföretaget Radar.

I takt med att företags IT-portföljer växer ökar också behovet av molntjänster och hybrid IT-leverans. Verksamheter vänder nu i större utsträckning blicken mot flexibla lösningar och kombinationer som gör att de kan vara anpassningsbara och enkelt förändra sin IT-konsumtion efter behov.

– De som sitter i traditionella datacenter har fått ett förändrat behov i och med att man flyttar allt fler applikationer till molnet. Du har fortfarande lika mycket infrastruktur men att lägga allt i ett eget datacenter blir både ineffektivt, mindre bra för miljön och dyrt, säger Lars Tisén, försäljningschef på Conapto.

Många fastnar i låsta avtal

Många företag fastnar i långa avtal med tjänsteleverantörer som låser in sina kunder – något som förhindrar just flexibiliteten i att kunna öka och minska konsumtionen av IT beroende på sina verksamhetsspecifika affärer. Co-locationleverantören Conapto har valt en annan väg och erbjuder istället flexibla avtal utan bindningstider där kundernas behov kan förändras med verksamheten.

– Ibland behöver du mer kapacitet om du till exempel gör ett förvärv och inga aktörer säger såklart nej till till detta. Skulle du däremot få ett mindre behov blir det svårare och du kan då få svårt att räkna hem och ta en affär. Vi erbjuder en fullkomligt flexibel modell som passar in i förändringen vi ser. Vi ger företag en säker plats att lagra sin data på där de samtidigt kan koppla upp sig mot olika publika molntjänster och kan skala upp eller ner efter behov.

Egen infrastruktur en stor kostnad

Radar framhåller i sin rapport att partnerskapet med IT-leverantörer har hamnar i ett helt nytt fokus. I och med det föränderliga IT-landskapet och företags ständigt växande IT-portföljer kan ett låst avtal på tio år bli en stor börda för företag när behovet minskar. På samma sätt kan egen datacenter-infrastruktur innebära en rejäl kostnad.

– Att bygga egen infrastruktur innebär en stor investeringskostnad samtidigt som du behöver kompetens för att köpa och driva den. Vi tar hand om hela den biten och ger våra kunder möjlighet att se till sitt behov över tid. Många börjar med ett mindre behov som anpassats efter verksamhetskritisk IT men som sedan växer eller minskar med molntjänster och utökad kapacitet.

Molnet passar inte allt

Även om allt fler företag flyttar stora delar av sin infrastruktur och applikationer till molnet så är molntjänster inte svaret på allt, förklarar Lars Tisén. Vissa applikationer lämpar sig helt enkelt inte eller blir för dyra att lagra i molnet.

– Ibland behöver du lansera något som funkar i molnmiljö men måste sedan plocka hem det när det nått en viss volym. Då måste du ha en tjänst där detta är möjligt. Radar pekar just på att IT nu allt mer konsumeras som tjänst och det är precis det behovet vi försöker fylla.

Nu finns senaste rapporten ”Nya villkor i industrialiseringens spår” för gratis nedladdning! Ladda ned Radars fullständiga rapport här:

Flexibilitet på väg att bli ett krav för framtidens IT-organisationer 4

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>