Försäkringar – så väljer du den bästa
Hem ANNONS Försäkringar – så väljer du den bästa

Försäkringar – så väljer du den bästa

Publicerat av: Redaktionen

Anledningen till att ha en försäkring är, i del allra flesta fall, få hjälp ifall något händer. Då vet man att ekonomin inte blir extremt drabbad när något oförväntat inträffar. Så kort sagt vill man ha en så heltäckande men billig försäkring som möjligt. Därför kan det vara värt att välja och jämföra försäkringsbolag som använder sig av ett rabattsystem för försäkringar.

Står du i begrepp att teckna försäkring för ditt hem, bilen eller barnen? Eller kanske ska du åka på en resa som kräver att du är försäkrad? Att hitta rätt i försäkringsdjungeln kan vara svårt då det finns en uppsjö av olika försäkringsbolag och försäkringar att välja mellan.

Rabattsystemen fungerar oftast som så att det blir billigare när du tecknar flera olika försäkringar hos samma företag.

Hos Gjensidige, som är Nordens tredje största försäkringsbolag, hittar du försäkringar som är utformade för att passa kunders olika behov. Här får du även samlingsrabatt när du tecknar fler försäkringar. Man delar in försäkringarna i två delar. Dels så är det huvudförsäkringar och övriga försäkringar. I delen huvudförsäkring ingår hemförsäkring, villahemförsäkring, fritidshusförsäkring, bilförsäkring, sjukvårdsförsäkring samt barn- och ungdomsförsäkring.

När du tecknar två huvudförsäkringar får du 10 procent rabatt på valfritt antal övriga försäkringar och tecknar du tre huvudförsäkringar får du 15 procent rabatt. Det kan alltså löna sig att samla alla sina försäkringar hos ett bolag dels är det enkelt samtidigt som det kan spara lite pengar.

Som i så många lägen kan det löna sig att jämföra innan du bestämmer dig. Detta gäller även försäkringar och premiekostnader. Vilka produkter har bolaget och vad passar dig bäst? Vad kostar samma försäkring hos ett annat bolag. Det kan vara så att du i dagsläget betalar mycket för din försäkring och att priset faktiskt kan bli lägre om du byter försäkringsbolag. Men, som i alla lägen, jämför äpplen och äpplen för att få den mest rättvisa uppskattningen och titta även på försäkringsskyddet.

En sak som är viktig att ha med sig är att du i regel alltid har en bindningstid på sakförsäkringar, så om du vill säga upp din försäkring kan du behöva vänta till dess att bindningstiden har gått ut vilket kan vara upp till ett år eller ibland mer. När det gäller personförsäkringar finns det oftast inte någon bindningstid. Ska du teckna en ny försäkring är det därför viktigt att fundera på om din situation kommer att förändras innan bindningstiden går ut. Det är ingen idé att teckna en båtförsäkring på ett år om du planerar att sälja båten om fyra månader.

Hos den oberoende stiftelsen Konsumenterna  kan du jämföra olika försäkringar och här hittar du även läsvärd information om olika försäkringar. Vad som ingår i en försäkring kan skilja sig mycket åt mellan de olika bolagen och de kan även erbjuda olika tillägg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>