Untitled 24
Hem Nyheter Ericsson tilldelad reducerad marknadsandel av China Mobile

Ericsson tilldelad reducerad marknadsandel av China Mobile

Publicerat av: Redaktionen

Efter en utvärdering av bud till CP för 700MHz radio för utveckling av Kinas 5G-nätverk har Ericsson tilldelats en marknadsandel på 2 procent.

I linje med tidigare marknadsguidning till investerare är detta materiellt lägre än den marknadsandel bolaget tidigare tilldelades för CP2 för 2,6GHz (11%).

Untitled 24China Mobile är den första operatören att tilldela i den senaste rundan av CP:er för 5G-radio. Givet sammanhanget och baserat på budreglerna tror Ericsson att eventuellt tilldelade affärer för China Unicom och China Telecom kommer att vara i samma storlek som tilldelningen för China Mobile.

Som tidigare kommunicerats av Ericsson (NASDAQ: ERIC), senast i kvartalsrapporten för Q2 2021 och i årsredovisningen för 2020, följer risken för lägre marknadsandel beslutet av Post och Telestyrelsen (PTS) att exkludera kinesiska leverantörers produkter från 5G-auktionen i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>