Hem Nyheter Freja eID i ramavtal med Telia

Freja eID i ramavtal med Telia

Publicerat av: Redaktionen

Verisec AB meddelar idag att man tecknat ett koncernramavtal med Telia om användning av e-legitimationstjänsten Freja eID.

Freja eID i ramavtal med Telia 3Avtalet öppnar för alla bolag inom Telia-koncernen att nyttja och erbjuda Freja eID i olika tjänster.

Freja eID+ är Sveriges enda mobila e-legitimation som är godkänd för det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation. Freja eID kan användas för identifiering och signering online, för fysisk identifiering och för identifiering mellan privatpersoner. Freja eID kan också användas som e-tjänstelegitimation, där den rollbaserade identiteten separeras från den privata e-legitimationen.

Det första användningsområdet för Freja eID inom Telia är för att identifiera kunder via Telias kontaktcenterplattform ACE, för telefoni samt digitala och personliga möten.

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:
”E-legitimationer blir allt viktigare i det uppkopplade samhället. Genom avtalet med Telia öppnas intressanta samarbetsmöjligheter där Freja eID kan tillhandahålla ett alternativ för skalbar, säker och användarvänlig e-legitimering för de tjänster där säkerställda digitala identiteter är nödvändiga för affären.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>