Fujitsu och Husqvarna Group förlänger och fördjupar servicekontrakt för End User IT

Fujitsu meddelar idag att företaget slutit ett avtal med Husqvarna Group om en treårig förlängning av parternas befintliga avtal om outsourcing av IT.

Fujitsu och Husqvarna Group förlänger och fördjupar servicekontrakt för End User IT 1
Karin Schreil, vd Fujitsu Sverige och Hillevi Agranius, CIO Husqvarna Group, i samband med undertecknandet.

Inom ramen för avtalet kommer Fujitsu att leverera en flerspråkig servicedesk tillgänglig dygnet runt, arbetsplatstjänster, fältsupport, Software Asset Management och ServiceNow Application Management till Husqvarna Group:s svenska huvudkontor och filialer i 40 länder.

Detta är den tredje kontraktsförlängningen mellan parterna sedan det första avtalet slöts 2010och omfattar fler än 8 500 anställda inom Husqvarna Group. Under 2017 hanterade Fujitsu fler än 40 000 serviceärenden för kunden, implementerade Windows 10 och introducerade en ny servicedesk-chatt för att skapa nya sätt för slutanvändarna att få hjälp.

Hillevi Agranius, CIO vid Husqvarna Group, säger: “Husqvarna Group ser IT som en möjliggörare och drivkraft för strategisk förändring. Det gör valet av våra outsourcing-partners till en kritisk faktor för vår verksamhets fortsatta framgång. Vi har arbetat med Fujitsu sedan 2010 och baserat på deras leverans beslutat att förlänga kontraktet med ytterligare tre år. Fujitsu har visat upp ett fokus på ständig förbättring under den gångna kontraktsperioden.”

Duncan Tait, Senior Executive Vice President och chef för Fujitsu EMEIA, kommenterar: “Fujitsu förstår vilken nivå av tillit som krävs för en verksamhet som ingår ett partnerskap inom outsourcing. Denna tredje kontraktsförlängning med Husqvarna Group är ett kvitto på att vi arbetar hårt både för att bygga och upprätthålla den tilliten, samtidigt som vi förstår behovet av ständig innovation för att hjälpa våra kunder att dra nytta av digitaliseringens fördelar. Utöver att fortsätta leverera vad Husqvarna Group uppskattar, är ett mål med det nya kontraktet även att leverera arbetsplatsmodernisering genom mer flexibla och produktiva arbetssätt, och en kontinuerlig förbättring och effektivisering av servicenivån genom att omfamna automatisering av processer.”