Fujitsu och VMware utvecklar unik molnlösning för Akademiska Hus
Hem LEVERANTÖRFUJITSU Fujitsu och VMware utvecklar unik molnlösning för Akademiska Hus

Fujitsu och VMware utvecklar unik molnlösning för Akademiska Hus

Publicerat av: Redaktionen

Fujitsu har i samarbete med VMware, ledande inom molninfrastruktur och affärsmobilitet, fått i uppdrag av Akademiska Hus, ett av landets största fastighetsbolag, att ta fram en integrerad molnlösning med stöd för virtuella miljöer för server, klient samt hybrida molntjänster.

Fujitsu och VMware utvecklar unik molnlösning för Akademiska Hus 2Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation är ett unikt framtaget integrerat system som förväntas effektivisera implementeringstiden, reducera driftkostnaderna och förenkla systemhanteringen, men även skapa helt nya affärsmöjligheter genom tillgång till realtidsdata i en öppen plattform.

Akademiska Hus har under lång tid arbetat med att flytta sin IT-miljö ut i molnet för att skapa en flexiblare arbetsplats för sina anställda. I takt med att verksamheten växer, ökar även kravet på en skalbar molninfrastruktur. Lösningen, Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation, är en fullt driftklar och mjukvarudefinierad datacenter-infrastruktur som kombinerar hårdvara från Fujitsu med VMwares nya SDDC- plattform Cloud Foundation. Såväl hårdvaran som mjukvaran i den integrerade lösningen färdigställs i Fujitsus fabrik i Tyskland och möjliggör en kortare tid från leverans till färdig produktionsmiljö hos Akademiska Hus.

– För att lyckas med digital transformation krävs att man anammar ny teknik som gör det möjligt att göra affärer på ett nytt, digitalt sätt. För Akademiska Hus finns de största möjligheterna framöver inom IoT och här krävs en ny infrastruktur i botten för att utnyttja våra stora datavolymer. Vi har redan idag tillgång till 1,3 miljarder mätvärden från vår verksamhet men lösningen från VMware och Fujitsu ger oss tillgång till realtidsinformation som kan skapa enorma mervärden, säger Per Brantsing Karlsson, IT-chef på Akademiska Hus.

Lösningen förenklar IT-driften och hanteringen av privata moln och hybridmoln och skapar samtidigt helt nya möjligheter för utvecklare.

Genom öppna API:er kan även tredjepartsaktörer som kunder, energimyndigheter och forskare få access till kvalitetssäkrad realtidsdata från en verklig värld för att kunna utveckla nya tjänster, exempelvis för energioptimering. Akademiska Hus jobbar nära bland annat Chalmers som driver flera projekt inom detta område.

– Energioptimering är naturligtvis ett prioriterat område för oss sedan länge men för att komma vidare med detta och andra områden måste vi vidareutveckla vår infrastruktur. Här är lösningen från Fujitsu och VMware ett helt logiskt steg för oss, säger Per Brantsing Karlsson. Kombinationen av företagens kompetenser, inom hårdvara och mjukvarudriven utveckling, skapar ett mervärde som bidrar till att den digitala transformationen kan äga rum.

– Det vilar ett stort ansvar i att utveckla IT-infrastrukturen hos ett av Sveriges största fastighetsbolag, men vi har stor tillit till lösningen vi tagit fram tillsammans med VMware. Akademiska Hus är under ständig förändring och vi på Fujitsu är stolta över att ha fått förtroendet att framtidssäkra deras IT-plattform, säger Karin Schreil, vd Fujitsu Sverige

– Akademiska Hus tar med detta beslut ett stort steg för att transformera och anpassa sin leveranskapacitet till dagens och morgondagens krav på snabbhet, automatisering, flexibilitet och säkerhet. VMware Cloud Foundation tillsammans med Fujitsus integrerade system, PRIMEFLEX, ger en framtidssäkrad och modern molnplattform, säger Per Gustafsson, Sverigechef på VMware.

Implementeringen av lösningen är redan påbörjad och beräknas vara färdig i februari.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00