Fujitsu World Tour växer – upplev morgondagens teknologi i Stockholm 29 maj
Hem LeverantörFujitsu Fujitsu World Tour växer – upplev morgondagens teknologi i Stockholm 29 maj

Fujitsu World Tour växer – upplev morgondagens teknologi i Stockholm 29 maj

Publicerat av: Redaktionen

När årets upplaga av Fujitsu World Tour kommer till Stockholm och Kistamässan den 29 maj är det med ett mer späckat program än någonsin tidigare.

Fujitsu World Tour växer – upplev morgondagens teknologi i Stockholm 29 maj 2I år har nämligen Stockholm valts ut för att i samband med eventet även arrangera Fujitsu Innovation Gathering – en utställning med de allra senaste tekniska lösningarna och innovationerna från Fujitsu Labs, som för första gången visas upp på europeisk mark. Fujitsu Laboratories högste chef, Shigeru Sasaki, besöker mässan och håller en keynote-presentation om Fujitsus arbete att lösa samhällsutmaningar med spetsteknologi.

Dedikerade seminarier går på djupet med nästa generations teknologier från Fujitsu, som exempelvis Digital Annealer, inspirerad av kvantteknologi som möjliggör beräkningskapacitet på en helt ny nivå, och olika affärstillämpningar av AI.

Som en del av Fujitsu Innovation Gathering delas även Fujitsu Innovation Award ut. Initiativet vänder sig till universitetsstudenter som arbetar med nya idéer och koncept inom digitalisering med hjälp av framväxande teknologier som exempelvis AI och IoT.

Fujitsu World Tour är ett återkommande event som 2018 arrangeras i fler än 20 städer på fem kontinenter.

Årets upplaga drog igång i Warszawa den 10 april. Det övergripande temat för årets upplaga är “Co-Creation for success” och visar upp hur Fujitsu i nära samarbete med kunder och partners bidrar till att förverkliga idéer som skapar konkret förändring för verksamheter och samhälle. I en omvärld där möjligheterna med digitalisering är enorma, men utmaningarna med att genomföra dem komplexa och svåröverskådliga, är Fujitsus filosofi att hjälpa kunder identifiera och dra nytta av rätt lösningar och partnerskap.

De framgångar som uppnåtts inom teknologier som AI, IoT, cybersäkerhet och Cloud, och de produkter och lösningar som möjliggjort dem, är vad som står i fokus vid Fujitsu World Tour. Speciallösningar och affärscase presenteras för ett flertal olika industrier, exempelvis transport och logistik, handel, tillverknings- och bank- och finansindustri. Men bredden är stor och det finns något för alla – inom ramen för Fujitsu World Tour ryms såväl ett mobilt säkerhetscenter med realtidsanalys av kunders affärssäkerhet, som en robotbartender som väljer och blandar rätt drink med hjälp av AI och ansiktsigenkänning.

Bland kunderna som deltar i Stockholm märks exempelvis Stockholms Stad, Akademiska Hus och DB Schenker.

EU- och handelsminister Ann Linde deltar i en paneldiskussion om innovation i Norden. Fujitsu Innovation Award delas ut av Japanska ambassadens vetenskapsattaché och förste sekreterare Suzuki Akira.

“Vi är oerhört stolta och glada att lägga i en ny växel med Fujitsu World Tour 2018 och Fujitsu Innovation Gathering. Det är en oerhört spännande tid som näringslivet och den publika sektorn står inför, där det som nyss sågs som science fiction snabbt blir en del av vardagen. Ändå är vi bara i början på den utvecklingen, och på Fujitsu World Tour kommer vi både att kunna visa vad nästa steg i utvecklingen kommer att bestå av och hur dessa teknologier kan skapa värde snabbt och smärtfritt genom en strategi byggd på co-creation”, säger Karin Schreil, vd Fujitsu Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>