GTT förvärvar KPN International

GTT Communications, Inc meddelar idag att företaget ingått ett slutgiltigt avtal om att förvärva KPN International, en division av KPN N.V. med huvudkontor i Nederländerna, för cirka 50 miljoner euro (€50 million in cash, on a cash and debt-free basis).

GTT förvärvar KPN International 1
Utökar företagets nätverk och fördjupar marknadsnärvaron i Europa

KPN International driver ett globalt IP-nät för företags- och operatörskunder.

Den strategiska kombinationen:

·        Utökad storlek och nätverkstäckning, vilket ytterligare adderar till GTT:s globala IP-nätverk i Europa, som täcker 21 länder, inklusive långdistansfiber och stadsnät i Frankfurt, London, Amsterdam och Paris.

·        Adderar fler än 400 strategiska företags- och operatörskunder. GTT kommer att vara den rekommenderade internationella nätverksleverantören för ytterligare 400 av KPN:s kunder.

·        Bidrar till den globala försäljnings-, drifts-, serviceleverans- och kundserviceorganisationen, med bevisad förmåga att leverera enastående kundupplevelse.

·        Kompletterar GTT:s omfattande portfölj av cloud networking-tjänster med liknande avancerade transport- och infrastruktur-, internet- och WAN-tjänster (Wide Area Network).

̶  Förvärvet av KPN International fördjupar vår marknadsnärvaro i den europeiska regionen, säger Rick Calder, GTT:s CEO och koncernchef. De resurser i världsklass som bidrog till detta förvärv, inklusive ett mycket erfaret team, internationella nätverkstillgångar och ett stort antal multinationella kunder, hjälper oss att leverera enligt vår ambition att ansluta människor och organisationer runt om i världen till samtliga applikationer i molnet.

Förvärvet förväntas slutföras under tredje kvartalet 2019 med förbehåll för de obligatoriska godkännandena som måste erhållas.