Hållbar och intelligent IT för offentlig sektor
Hem TEKNIK Hållbar och intelligent IT för offentlig sektor

Hållbar och intelligent IT för offentlig sektor

Publicerat av: Redaktionen

Så hjälpte ServiceNow Bordeaux Métropole att uppnå sin fulla potential.

I takt med att kraven från medborgare ökar och digital innovation går allt snabbare, behöver statliga organisationer och offentlig sektor vända sig till teknik för att implementera effektiva program och upprätthålla befolkningens förtroende.

Bland de geografiska områden som ligger i framkant när det gäller intelligent och hållbar IT finns bland annat Bordeaux, som förvaltas av Bordeaux Métropole.

Bakom framgången finns bland annat en implementering av ServiceNow.

 Bordeaux, världens största urbana region att någonsin bli listad som ett världsarv av UNESCO, förvaltas av Bordeaux Métropole. Bordeaux Métropole tjänar idag en befolkning på hela 850 000 i staden och totalt 28 kommuner. Kommunen har en innovativ strategi när det kommer till digital transformation för att kunna stötta medborgarna med över 1600 digitala tjänster inom till exempel bostäder och transport. Strategin kommer att bidra till att uppfylla Bordeauxs mål om att bli koldioxidneutrala till 2050.

Bordeaux Métrople ville undvika att fastna i att race om att konstant ha den senaste tekniken, utan var istället ute efter att hitta en lösning som kunde utgöra grunden för deras utveckling och framtida strategi. År 2016 implementerades ServiceNow (ITSM) för att etablera ett nytt, standardiserat och regionalt informationssystem med över 1600 digitala tjänster. I september 2021 lanserade man sedan en ny strategi för ansvarsfull, digital utveckling. I den nya strategin står medborgarna i centrum, med målet att skapa en hållbar, digital transformation av offentliga tjänster som är användbara och tillgängliga för alla.

Hållbar och intelligent IT för offentlig sektorBordeaux Métropole valde dessutom att samarbeta med ServiceNow-partnern Aguaro och deras app “My IT Footprint”, som förstärker ServiceNow-plattformen ytterligare genom sitt fokus på koldioxidutsläpp. Tillsammans gör ServiceNow och Aguaro att personal får tillgång till detaljerade data som är avgörande för att identifiera besparingar och göra resultat mer tillförlitliga. Nu är det möjligt att se vilken miljöpåverkan all utrustning som finns i kommunerna har, samt vilka aktiviteter som genererar koldioxidutsläpp.

Bordeaux Métropole har även inrättat en ServiceNow-tjänsteportal för att engagera användare i hur de kan minska sina utsläpp. För att ta initiativet ännu ett steg längre, erbjuder Bordeaux Métropole även andra digitala ansvarsinitiativ, som till exempel “Digital Clean-up Days” i samarbete med återvinnings- och återanvändningsföretaget EcoMicro.

Tack vare sina ansträngningar har Bordeaux Métropole nu en helhetsbild av sin verksamhet, som gör utformningen av en strategi som minskar miljöpåverkan möjlig. Genom samarbetet med ServiceNow och partnern Aguaro kan Bordeaux Metropole öka medvetenheten och skapa förändring i samhället.

Även Köpenhamn har framgångsrikt anammat automatisering för att möta budgetrestriktioner och samtidigt lyckats bevara en hög servicenivå. Trots 10% nedskärningar i årliga driftsbudgetar strävar staden efter att introducera effektivare arbetsmetoder. Genom att använda ServiceNow identifierar Köpenhamn processer som kan automatiseras och implementerar en digital arbetsflödesplattform. Now-plattformen har blivit kritisk inom organisationen och används i stadens gemensamma servicecenter, och hanterar över 1 miljon ärenden årligen. Projektet förväntas återbetala sina initiala kostnader på €4 miljoner inom fyra år.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00