Här är vinnarna i DreamBig Sigma innovation race
Hem Nyheter Här är vinnarna i DreamBig Sigma innovation race

Här är vinnarna i DreamBig Sigma innovation race

Publicerat av: Redaktionen

Nu har den helt jämställda entreprenörs- och innovationstävlingen DreamBig 2018 avgjorts.

Här är vinnarna i DreamBig Sigma innovation race

Fyra vinnande team som får chansen att förverkliga sina idéer genom Sigmas innovationstävling.

Över 160 affärsidéer tävlade om 3 miljoner i riskkapital samt ett acceleratorprogram för att kickstarta de vinnande bidragen. 40% av bidragen bestod av kvinnliga entreprenörer, vilket är ovanligt högt. Nu har juryn utsett fyra vinnare; Swapster, Nanvio, YouGo och Detecht. Alla kommer få en plats i DreamBigs acceleratorprogram till ett värde av 3 miljoner kronor.

I hård konkurrens har juryn utsett fyra vinnare. Var och en har inom sitt område presenterat en affärsidé och team som kombinerat entreprenörskap, driv och passion. Juryns bedömning är att de fyra vinnarna har stor affärspotential med möjlighet att göra skillnad.

– När vi startade DreamBig var det för att väcka drömmar, inspirera till stordåd och vara väldigt tydliga med att det gäller alla oavsett kön. Därför bestämde vi oss för att jämställa själva riskkapitalet. Det gav ett resultat där 40% av bidragen hade helt kvinnliga team vilket är unikt i vår bransch. Nu är vi stolta att presentera 4 team med affärsidéer som vi verkligen tror på och som vi kommer att följa och boosta hela vägen till succé, säger Lars Kry VD Sigma IT Consulting.

De fyra vinnarna med juryns motivering är:

-Swapster med ägare Ebba Heselius

”Med ett genuint entreprenörskap och härlig passion vill vinnaren skapa en ny rörelse kring smart och smidig byteshandel och därmed bidra till ett hållbart samhälle och bättre morgondag.”

-Nanvio med ägare Julia Klasson, Tobias Hallberg och Martin Andersson

”Med en stark övertygelse, vilja och kompetens har detta team arbetat fram mycket lovande produkter inom rening av skadliga partiklar i både luft och vatten. Affärsidén baseras på unik forskning inom nanoteknik med potential att förändra världen.

-YouGo med ägare Linda Seignér och Anna Krantz

”Med en tydlig ambition att göra Sverige friskare har teamet hittat en viktig nisch i gränslandet mellan att stötta individer till ett hälsosammare liv och ge företag verktyg att medvetet stötta resurser mot rätt hälsosatsningar.

-Detecht med teamet Tobias Goldman, Niklas Ohlsson, Martin Tran och Stefan Candefjord.

”En banbrytande möjlighet att öka säkerheten för en utsatt grupp i trafiken. En tjänst som är enkel att använda men bygger på avancerad teknik och har enorma möjligheter att utvecklas vidare. Bakom står ett starkt och inspirerande team som knutit till sig bra rådgivare och partners.

Vinnarna presenterades på Sigmas inspirationsdag i Eriksbergshallen i Göteborg den 30 november. Samtliga vinnare får varsin plats i Sigma DreamBigs acceleratorprogram med ett värde av 3 miljoner kronor och de enskilda jurymedlemmarna har möjlighet att kliva in i respektive affärsidé som investerare.

Juryn består av

Lena Apler, VD och grundare av Collector, Louise Samet, affärsängel och tidigare ansvarig för investering på Norrsken, Karin Ebbinghaus, investeringsansvarig på Almi Invest Green Tech, Johan Magnusson, Docent vid institutionen för Tillämpad IT, Göteborgs Universitet, Lars Kry, VD Sigma IT Consulting samt Johan Kjörk, ansvarig för innovationsarbete på Sigma IT Consulting.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>