Vi kan inte låta bli att notera att HP köper Aruba Networks för 2,7 miljarder dollar, enligt tidningen Wall Street Journal.

Logiken bakom förvärvet torde stå rätt klar. HP må ha en stark position inom servrar men man har inte riktigt fått fart på det alla pratar mest om idag: moln och mobil. Tanken hos HP-boss Meg Whitman är rimligen att Aruba-förvärvet ska hjälpa HP att skapa lite mer fart inom i synnerhet mobilitet.

Aruba å sin sida får mer resurser, större räckvidd och en bredare produktportfölj.

Aruba Networks har cirka 1 800 anställda och rapporterade en försäljning på 729 miljoner dollar förra året. Bolagets verksamhet kommer att ingå i HP Networking, som i sin tur ligger under HP Enterprise Group. Aruba-chefen Dominic Orr kommer att leda den nya enheten.

– Ni kommer att jobba med samma Aruba, men [som är] snabbare och har större resurser, kommenterar han i ett pressmeddelande.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00