HP lanserar molnbaserat ekosystem för skrivare
Hem NYHETERHÅLLBARHET/MILJÖ HP lanserar molnbaserat ekosystem för skrivare

HP lanserar molnbaserat ekosystem för skrivare

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanseras HP+, ett ekosystem för skrivare och utskrifter, till småföretag, egenföretagare och hushåll.

HP lanserar molnbaserat ekosystem för skrivare

HP+ lanseras på 35 marknader och innebär, enligt HP, säkrare, hållbarare och mer produktiva utskrifter med ny innovativ hårdvara, molnbaserad mjukvara och förbättrad integration med abonnemangstjänsten Instant Ink.

Vi har pratat med Rickard Strömdahl som är produktchef för skrivare på HP Sverige.

Vad är HP+ och varför lanserar HP det nu?

I princip alla undersökningar, globalt som lokalt, visar att otroligt många vill alternera mellan att arbeta hemma och på kontor. Dessutom är det tydligt att de allra flesta vill fortsätta med det även efter pandemin. Som teknikföretag ställer det krav på den utrustning vi skapar och att vi anpassar oss till våra kunder och deras behov. Vårt smarta ekosystem involverar sömnlös integrering via molnet mellan hårdvara, vårt abonnemang för bläck och toner som heter Instant Ink och vår Smart App. Det är helt enkelt ett smartare skrivarsystem som gör att kunden inte behöver tänka på om bläcket eller tonern är slut eller att skrivaren behöver kopplas upp till nya enheter, säger Rickard Strömdahl, produktchef för skrivare på HP Sverige.

Ska era kunder bli oroliga för att deras nuvarande skrivare ska sluta att fungera?

Vi kommer att ha kvar skrivare som inte ingår i HP+ ekosystemet. Till exempel kommer vissa kategorier att finnas både som HP+ och utan, som till exempel OfficeJet, den första modellen som vi lanserar inom HP+ ekosystemet. De skrivare som inte är HP+ kompatibla kan dock inte uppgraderas till HP+.

Vad är nytt med HP+ och hur skiljer det sig mot ert tidigare skrivarerbjudande?

HP+ är ett ekosystem med skrivare, app och vår abonnemangstjänst Instant Ink som, tack vare att det är uppkopplat mot molnet, blir mer intuitivt, säkrare och enklare att hantera. Till exempel uppdateras hårdvaran automatiskt. Skulle det uppstå problem felsöker systemet automatiskt efter lösningar och om du utsätts för intrång stänger systemet ute inkräktaren så att den inte får tillgång till ditt nät eller annan känslig information. Via vår Smart App kan användare också använda mobilen för att styra skrivarens funktioner, skanna och skriva ut.

De första HP+ kompatibla enheterna som lanseras i Sverige är HP OfficeJet Pro 8000e och 9000e-serien som har säljstart idag till ett pris från 1499 kr ink moms. Fler modeller som till exempel DeskJet 2700e och 4100e-serien, LaserJet M200-serien och ENVY 6000 serien lanseras med säljstart senare i vår. För att leverera högsta möjliga kvalitet med pålitliga och hållbara utskrifter, fungerar HP+ enbart med HPs originalbläck och -toner.

För att säkerställa högsta kvalitet och återvinning enligt HPs standarder är HP+ anpassat att enbart fungera med HPs originalbläck- och toner. Bland annat arbetar vi för att åstadkomma en plus minus noll nettoavskogning vilket innebär att vi planerar träd och arbetar för bevarandet av ursprungsskog tillsammans med organisationen World Wildlife Fund. Vi kan inte kontrollera att leveranskedjan är hållbar eller kvalitativ om toner eller bläck kommer från tredjeparts-tillverkare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00