Huawei ansluter sig till UNESCOs globala läskunnighetsallians
Hem LEVERANTÖRHUAWEI Huawei ansluter sig till UNESCOs globala läskunnighetsallians

Huawei ansluter sig till UNESCOs globala läskunnighetsallians

Publicerat av: Redaktionen

Huawei meddelade igår att företaget inför Mobile World Congress 23 anslutit sig till UNESCOs globala allians för läskunnighet (GAL).

Samarbetet presenterades vid Digital Talent Summit som Huawei anordnade tillsammans med institutet för livslångt lärande (UIL) som fungerar som GALs sekretariat.

Vid det digitala toppmötet lovade Huawei och UIL att tillsammans främja användningen av teknologi för att öka läskunnigheten i världen. De båda parterna undertecknade också ett samarbetsavtal enligt vilket Huawei kommer att finansiera en utvidgning av UIL:s nuvarande initiativ för att öka användning av teknologi i utbildning i utvecklingsländer. För närvarande verkar UIL-initiativet i Bangladesh, Elfenbenskusten, Egypten, Nigeria och Pakistan.

Huawei är det första privata företaget som ansluter sig som medlem i GAL och företaget är entusiastiskt över dess egna mål ligger i linje med GAL:s vision om att avsevärt förbättra digitala läskunskaper hos unga.

– Vår snabbt föränderliga värld kräver samordnade insatser och starka partnerskap för att uppnå utbildning av hög kvalitet och livslångt lärande för alla. Huaweis expertis på området för innovation inom lärande kommer att bli en stor tillgång för GAL. Samarbetsprojekt som detta kommer att se till att ingen halkar efter på denna resa, sa UILs direktör David Atchoarena.

Huawei ansluter sig till UNESCOs globala läskunnighetsallians

David Atchoarena och Vicky Zhang undertecknar avtalet.

– Att få rätt utbildning är ofta nyckeln till framgång i livet. Som en viktig aktör inom tekniksektorn anser Huawei att det är vår uppgift att tillhandahålla teknologikunskaper i alla delar av världen och att göra vårt bästa för att inkludera så många människor som möjligt, konstaterade Huaweis vice VD för kommunikation Vicky Zhang.

– Vi är stolta över att förena oss med UNESCO för att bättre uppfylla detta ansvar.

Huawei anser att digitala talanger är en viktig drivkraft för att uppnå digital omställning, solid ekonomisk tillväxt och bättre livskvalitet. Sedan 2008 har Huawei erbjudit ett brett och växande utbud av talangprogram. Inom ramen för Seeds for the Future tilldelar Huawei årligen stipendier till tiotusentals personer samt ordnar digitala utbildningar som riktar sig till alla åldersgrupper. Företaget anordnar och sponsrar tekniktävlingar där eleverna kan utöka sina kunskaper, vinna priser och få nya vänner.

Hittills har Huaweis program ”Seeds for the Future” bidragit till att fostra mer än 2,2 miljoner digitala talanger i över 150 länder. År 2021 meddelade Huawei att företaget redan hade investerat 150 miljoner US-dollar och planerade att investera ytterligare 150 miljoner US-dollar i utveckling av digitala talanger före 2026, vilket förväntas gynna ytterligare 3 miljoner människor.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00