Studenter tävlade om att ta fram lösningar för 5G och 6G under Huawei Hackathon
Hem LEVERANTÖRHUAWEI Studenter tävlade om att ta fram lösningar för 5G och 6G under Huawei Hackathon

Studenter tävlade om att ta fram lösningar för 5G och 6G under Huawei Hackathon

Publicerat av: Redaktionen

Den 9–10 december hölls finalen av Huawei Sweden Hackathon 2022 i World Trade Center i Stockholm.

Under ett intensivt dygn fick finalisterna från årets upplaga designa och utveckla en kanaltilldelningsalgoritm för 5G och 6G tillsammans med experter från Huaweis R&D-avdelning.

Vinnare av årets hackathon blev ett lag bestående av två studenter från Chalmers Tekniska Högskola.

Årets upplaga av Huawei Sweden Hackathon lockade över 200 studenter från bland annat Kungliga Tekniska Högskolan, Uppsala universitet och Chalmers Tekniska Högskola. 14 lag gick vidare till finalen som hölls i Stockholm den 9–10 december.

Studenter tävlade om att ta fram lösningar för 5G och 6G under Huawei Hackathon– Det fortsatt stora intresset för Huawei Hackathon betyder att vi verkligen etablerat evenemanget som en av Sveriges självklara hackathon för kodintresserade studenter.

Det känns mycket värdefullt att få vara med och bidra till utbytet mellan studenter och ICT-företag i Sverige och det är extra roligt att få ha välkomnat drivna och tekniskt kunniga studenter in i vår värld, säger Peter Lundin, forsknings- och utvecklingschef på Huawei Sverige.

En av de största utmaningarna när det kommer till mobilnät är kanaltilldelning när ett stort antal användare som är uppkopplade till basbandet ska betjänas i realtid.

Under finalen tävlade de 14 lagen om att utveckla en smart och effektiv algoritm på det här temat, och en jury utsåg till sist tre lag som hamnade på prispallen och fick dela på prissumman 100 000 kr.

– Både kvalificeringsperioden och finalen var riktigt roliga och intressanta. För mig handlar det också mycket om mötet med de andra tävlande och att få möjlighet att diskutera deras lösningar efter att tävlingsmomentet är slut, säger Loke Gustafsson, student från Chalmers Tekniska Högskola och en av vinnarna av årets Hackathon.

Evenemanget uppskattades av både de deltagande stunderna och de medarbetare från Huaweis R&D-avdelning som närvarade under finalen. Huawei Hackathon är en av många satsningar som Huawei gör för att fostra nya talanger inom tech och telekom.

– Jag är mäkta imponerad av alla de kreativa lösningar som togs fram under det intensiva dygnet. Jag hoppas att vi inspirerat många av deltagarna till att fortsätta utforska de spännande möjligheter som finns inom ICT-branschen och hos Huawei, avslutar Peter Lundin.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00