Hem LEVERANTÖRHUAWEI Huawei har sålt 200 miljoner mobiltelefoner på rekordtid

Huawei har sålt 200 miljoner mobiltelefoner på rekordtid

Publicerat av: Redaktionen

Huawei fortsätter att gå framåt och stärker sin position på marknaden.

Huawei har sålt 200 miljoner mobiltelefoner på rekordtid 3Huawei har på rekordtid sålt 200 miljoner mobiltelefoner vilket är långt över nivån för samma period 2018.

I jämförelse tog det Huawei 64 dagar mer förra året att sälja 200 miljoner mobiltelefoner än 2019. Bland framgångarna som bidragit till den höga försäljningen märks P30-serien som lanserades under våren och Mate 30-serien som lanserades under hösten.

– Det är på många sätt en spännande tid och vi levererar samtidigt en rekordförsäljning. Att redan nu nå 200 miljoner sålda mobiltelefoner globalt stärker vår uppfattning om att vi gör produkter som användarna verkligen uppskattar.

– Vi drivs av innovation och kvalitet och våra mobiltelefoner ligger i absolut framkant vilket medför att människor runt om i världen köper och uppskattar våra produkter, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Bland de mobiler som bidragit till försäljningen under året märks Huawei P30 Pro och Huawei Mate30 Pro.

Huawei P30 Pro har hyllats av såväl internationella som svenska medier. Bland annat utsåg EISA (Expert Image and Sound Association) Huawei P30 Pro till årets bästa mobiltelefon 2019-2020. Bland svenska medier som rankat mobilen i topp finns Ny Teknik, Ljud & Bild, Mobil, Surfa, Metro och Feber. Genomgående får kameran enastående omdömen och Mobil skriver bland annat ”Zoomen är det som ger mest wow-effekt och i stillbilder såväl som i video”.

Mer nyligen lanserades dessutom flaggskeppsserien Huawei Mate 30.

Huawei Mate 30-serien drivs av Kirin 990 som är Huaweis mest avancerade systemchip som hittills lanserats och har prisbelönt kamerasystem med bland annat den futuristiska Halo-ringen. Android Authority har kallat telefonen ”en genuin flaggskeppstelefon som inte ber om ursäkt för sig”. GSMArena menar om Mate 30 Pro ”har en av de bästa kamerorna som går att hitta på en smartphone”, vilket åter igen cementerar Huawei som marknadsledande.

Tidigare i år rankades Huawei som nummer 47 vid Brand Z:s årliga listning av världens 100 mest värdefulla varumärken.

Placeringen beror till stort på nya P30 Pro:s avancerade kamerasystem, innovationerna med den vikbara Mate X men också 5G-mobilen Mate 20 X.

Försäljningen av P30-serien nådde snabbt 10 miljoner enheter.

Jämfört med den tidigare serien, Huawei P20, så gick försäljningen upp till 10 miljoner långt mycket snabbare. Vilket rapporterades under sommaren. P30 nådde 10 miljoner efter 85 dagar medan P20 nådde samma försäljningsvolym efter 147 dagar. Ett nytt rekord för Huawei. Totalt nådde Huawei 100 miljoner sålda enheter globalt den 30 maj i år vilket även det är snabbare än föregående år. Och nu har alltså företaget nått 200 miljoner enheter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00