Huawei i samtal nu om kompetensförsörjning som en avgörande faktor för den digitala omställningen
Hem LEVERANTÖRHUAWEI Huawei i samtal nu om kompetensförsörjning som en avgörande faktor för den digitala omställningen

Huawei i samtal nu om kompetensförsörjning som en avgörande faktor för den digitala omställningen

Publicerat av: Redaktionen

Den 26 april anordnades återigen Techarenan Summit.

Tusentals techintresserade besökte konferensen som för första gången på två år anordnandes fysiskt på Waterfront Congress Centre i Stockholm.

Kenneth Fredriksen, Executive Vice President, Central East Europe and Nordic Region på Huawei, deltog tillsammans med flera branschledare i ett panelsamtal om digitala kunskaper, lärande och kompetensförsörjning. Flera spännande idéer diskuterades, däribland vikten av kontinuerligt lärande och att skapa en miljö som främjar individuell utveckling av digitala färdigheter.

I panelen medverkade utöver Kenneth Fredriksen även Anna Wikland, Country Manager på Google, Per Wallentin, vd på Knowit och Åsa Zetterberg, vd på TechSverige. Under samtalet som berörde temat digital omställning, med särskilt fokus på kompetens och talangförsörjning, fick paneldeltagarna dela med sig av sina tankar och erfarenheter.

– Kontinuerligt lärande är av högsta vikt, och att skapa en kultur inom företaget och hela techindustrin som främjar och värdesätter egenutveckling, säger Kenneth Fredriksen.

Huawei i samtal nu om kompetensförsörjning som en avgörande faktor för den digitala omställningen

Kenneth Fredriksen, Executive Vice President, Central East Europe and Nordic Region på Huawei, medverkar i panel under Techarenan

Detta ser Fredriksen som nyckelfaktorer för att kunna hänga med i den digitala omställningen. Han vidareutvecklar resonemanget med möjligheterna att inspireras av andra kulturer. Fredriksen lyfte skillnaderna inom lärande mellan Europa och Asien. I Europa är vi traditionellt sett dåliga på att ta eget initiativ till lärande – vi är vana vid att bli tillsagda vad vi behöver lära oss. I Asien, å andra sidan, finns en starkare kultur kring eget lärande som vi bör inspireras av för att vår bristande kompetens inte ska hålla tillbaka den digitala utvecklingen, menar Fredriksen.

Paneldeltagarna var överens om att tillgång till talang och kompetens kommer vara avgörande för Sveriges möjligheter att delta i, och driva, den digitala omställningen. Detta kommer även att säkra techbranschens attraktivitet på lång sikt. Fredriksen belyste de många sätt som Huawei arbetar för att bidra till ökad och förbättrad digital kompetens.

– Genom att investera i forskning och utveckling i diverse sektorer bidrar Huawei till det digitala ekosystemet på ett konstruktivt sätt. Därtill anordnar Huawei kurser och stöttar forskningsinitiativ för att möjliggöra framtida teknikutveckling, avslutar Fredriksen.

Utöver Huaweis medverkan på Techarenan har företaget den 27 april släppt ett white paper tillsammans med All Digital och EY om digitala kunskaper och förmågor. Detta white paper, “Strategies to address the digital skills gap in the EU”, utforskar på orsakerna till det rådande bristen på digital kompetens bland talanger inom telekom. Utöver detta finns även förslag på lösningar och konkreta åtgärder för olika målgrupper.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00