Hem LEVERANTÖRHUAWEI Huawei lanserar Kirin 990 (5G) – världens första kommersiella 5G-systemchip

Huawei lanserar Kirin 990 (5G) – världens första kommersiella 5G-systemchip

Publicerat av: Redaktionen

Nu presenterar Huawei sitt senaste flaggskepp i Kirin 990-serien – Kirin 990 och dess 5G version, världens första 5G-systemchip.

Huawei lanserar Kirin 990 (5G) – världens första kommersiella 5G-systemchip 3Kirin 990 (5G) ger användarna en enastående uppkoppling i femte generationens mobilnät. Det nya systemchipet har blivit fullt uppgraderat såväl gällande prestanda, energieffektivitet, AI och som ISP.

Kirin 990 (5G) stödjer industrins mest kompakta mobiltelefonlösning för 5G. Med sin avancerade 7-nanometersteknik och EUV tillverkningsprocess så är Kirin 990 (5G) integrerat med ett 5G-modem som gör att såväl ytan som energikonsumtionen är mindre. Kirin 990 (5G) är det första fullfrekvens 5G-systemchip som stödjer såväl fristående som icke-fristående arkitekturer och TDD/FDD fullfrekvens band. Detta gör att chipet kan hantera en stor variation av nätverk och nätverkslägen.

Baserat de kapaciteter som Huaweis 5G-multimode chipset, Balong 5000 levererar, så uppnår Kirin 990 (5G), vid toppar, nedladdningshastigheter på 2,3 Gbit/s och uppladdningshastigheter på 1,25 Gbit/s, en hittills omatchad prestanda.

Kirin 990 (5G) är det första systemchipet som har en dubbelkärnig NPU byggd på Da Vinci-arkitekturen. Den stora kärnan uppnår excellent prestanda och energieffektivitet vid hantering och scenarios som kräver stora datamängder samtidigt som den mindre kärnan implementerar extremt låg energikonsumtion. Gällande CPUn så har Kirin 990 (5G) totalt åtta kärnor – två superstora kärnor, två stora kärnor samt fyra mindre och strömsnåla kärnor – med en klockfrekvens på upp till 2,86 GHz. Kirin 990 (5G) använder sig av en 16-kärnig Mali-G76 GPU och smart cache som låter de olika cacheminnena användas av olika processorer efter behov, vilket effektivt sparar bandbredd och reducerar energikonsumtion.

För att erbjuda branschledande spelupplevelser så stödjer Kirin 990 (5G) Kirin Gaming +2.0 som gör samverkan mellan hårdvaruinfrastukturen och lösningar mer effektivt.

För att skapa den bästa fotoupplevelsen för smarta mobiltelefoner har Huawei integrerarat femte generationen ISP i systemchipet vilket är banbrytande gällande blockmatchning och 3D-filtrering, professionell brusreducering på hårdvarunivå, dual-domain-video som ger skarpare foton och filmer även i miljöer med litet ljus. Realtidsvideo med efterbearbetnings-rendering baserat på AI-segmentering justerar filmens färger ruta för ruta för att skapa cinematiska upplevelser. HiAI 2.0, en öppen plattform som utformats för att underlätta utvecklingen av artificiell intelligens (AI), är uppgraderd för att skapa det bästa ramverket och kompabiliteten med operatörer. Uppgraderingen har stöd för all sammankoppling med modeller i de vanligaste ramverken vilket ger utvecklare en kraftfull kedja av verktyg för att utveckla AI-applikationer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00