Hem LEVERANTÖRHUAWEI Huawei och China Mobile installerar 5G-nät på Mount Everest

Huawei och China Mobile installerar 5G-nät på Mount Everest

Publicerat av: Redaktionen

Den nya 5G-installationen på 6 500 meters höjd visar kapacitet att leverera 5G-täckning till toppen av Everest.

Huawei och China Mobile installerar 5G-nät på Mount Everest 3China Mobile och Huawei har tagit 5G-täckning till en helt ny nivå genom att installera världens högst belägna 5G-bastation, 6 500 meter upp på Mount Everest. Med hjälp av basstationen och ett optiskt fibernätverk gör Huawei det möjligt för China Mobile att erbjuda sitt dual-Gigabit-nätverk på världens högsta berg.

5G-nätverket på Mount Everest, vars installation sammanfaller med 60-årsjubileumet för den första bestigningen till toppen från nordsidan och 45 år efter den första precisa mätningen av bergets höjd, kommer att ge tillgång till kommunikationstjänster för den nya mätningen av dess höjd som ska utföras i år.

För att skapa 5G-nätverket har Huawei byggt upp basstationer i baslägret på 5 300 meters höjd, vid ett läger på 5 800 meter och slutligen vid lägret på 6 500 meter. På 5 300 meters höjd ger 5G-nätverket en hämtningshastighet på 1,66 gigabit per sekund och en uppladdningshastighet på 215 megabit per sekund.

Huawei är övertygade om att teknik gör världen bättre och den banbrytande anläggningen på Mount Everest visar ännu en gång hur 5G-teknik förser uppkoppling av mänskligheten och vår jord. Mount Everests fantastiska miljö kan visas via 5G HD-video och i VR-upplevelser, som ger ytterligare insikter för bergsklättrare, forskare och andra specialister.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00