Huawei och Swedish Space Corporation sätter nytt världsrekord!
Hem Produkt NyheterMobilerHuawei Huawei och Swedish Space Corporation sätter nytt världsrekord!

Huawei och Swedish Space Corporation sätter nytt världsrekord!

Publicerat av: Redaktionen

Den 5  september 2016 lyfte Huaweis smartphone Honor 8 mot ett nytt världsrekord – att som första smartphone någonsin göra en livestream från stratosfären, tusentals meter upp i luften.

Efter ett intensivt arbete av Huawei och samarbetspartnern Swedish Space Corporation nådde smartphonen till slut en höjd på otroliga 18 Huawei och Swedish Space Corporation sätter nytt världsrekord! 2421,4 meter.

Guinness World Records bedömde världsrekordförsöket, och det nya världsrekordet som nu hålls av Honor 8 och Huawei är officiellt definierat som: Highest altitude smartphone livestream.

– Livestreamen skedde på Huawei Sveriges Facebook-sida, och finns att titta på här.
– Ladda ner kortfilmen som visar hur Huawei sätter det nya världsrekordet här.

”Jag känner mig ödmjuk idag. Det är en sak att vår modiga telefon klarade mer än 18.400 meter, men att Guinness uppmärksammar världsrekordet är ett kvitto för att vi faktiskt lyckats åstadkomma något sensationellt. The sky is not the limit för Honor 8.”, säger Peter Lundkvist, marknadschef på Huawei Sverige.

Tillsammans med Swedish Space Corporation (SSC) har Huawei tagit fram en väderballongskonstruktion med målet att klara av utmaningen. Världsrekordslyftet skedde från Esrange Space Center i Kiruna, och den totala lasten innehöll en Honor 8-telefon, GoPro-kamera, en nedlänk för livevideo samt utrustning för att kontrollera temperatur och batteri.

Övrig info om uppskjutet
På höga höjder kan temperaturen sjunka till under -50?C samtidigt som strålningen från solen ökar risken för överhettning på andra höjder. Därför var det av hög vikt att kontinuerligt kontrollera och anpassa telefonens temperatur. En temperaturstyrd värmeplatta fästes på baksidan av telefonen som höll telefonen på kontrollerade åtta grader Celsius.

I stratosfären saknas atmosfär, vilket innebär ett lägre tryck och vakuumliknande förhållanden. Hela nyttolasten (med undantag för telefonen) drevs således av certifierade rymdbatterier som ofta även används vid SSCs raket- och ballonguppdrag. Dessa är speciellt utformade för användning i vakuum. Honor 8 använde smartphonens batteri men laddades också med rymdbatterierna under resan mot rymden.

Arbetet har fördelats mellan Huawei Sverige, SSC Stockholm och SSC Esrange. Nyttolasten innehållande Honor 8 är framtagen och testad i Stockholm. De delar i processen som berör mottagande av nedlänk, ballong- samt fallskärmssystem och uppskjutning är framtagna på SSC Esrange i Kiruna.

– Ytterligare bilder från testflygningen, uppskjutningsplatsen (Esrange) och produktbilder på Honor 8 finns att ladda ned här: http://bit.ly/Honor8SpaceImages
– B-roll 1 från uppskjutet: http://bit.ly/2cFCwOl
– B-roll 2 från uppskjutet: http://bit.ly/2cPVlff

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>