Hem LEVERANTÖRHUAWEI Huawei presenterar nya utvecklartekniker som bäddar för heltäckande och smartare upplevelser

Huawei presenterar nya utvecklartekniker som bäddar för heltäckande och smartare upplevelser

Publicerat av: Redaktionen

Huawei Developer Conference 2020 (Together) hölls idag vid Songshan Lake. 

Huawei presenterar nya utvecklartekniker som bäddar för heltäckande och smartare upplevelser 3I en keynote meddelade Huawei stora kommande uppdateringar för HarmonyOS 2.0, EMUI 11, HMS (Huawei Mobile Services), Huawei HiLink och Huawei Research. Dessa förbättringar kommer att ge utvecklare och ekosystempartners världen över möjlighet att tillhandahålla förbättrade och innovativa upplevelser för användarna. Vid evenemanget presenterade Huawei även nya produkter som kommer att bidra till Huaweis heltäckande upplevelse – Huawei MateBook X, Huawei Watch GT 2 Pro, Huawei FreeBuds Pro och Huawei Watch Fit.

Under de tre dagarna kommer Huawei att samla utvecklare från hela världen genom olika spännande aktiviteter, inklusive Lakeside Talks, Tech. Sessioner, Tech. Hour, Codelabs och mer.

Agendan ger utvecklare möjligheter att nätverka, samarbeta och utforska sätt att ge smarta heltäckande upplevelser till alla användare.

– Huaweis genombrott inom utveckling av ekosystem är ett resultat av det starka stödet från globala utvecklare och partners. Huawei kommer helt att öppna grundläggande tekniker såväl som mjukvaru- och hårdvarufunktioner för utvecklare och samarbeta med dem för att driva vidare innovation i ett smart heltäckande ekosystem, säger Richard Yu, vd för Huawei Consumer Business Group.

HarmonyOS 2.0: Officiell öppen källkod med mobil HarmonyOS-beta tillgänglig för utvecklare vid årsskiftet

Huawei tillkännagav sitt heltäckande operativsystem, HarmonyOS, redan 2019. Sedan dess har ett robust utbud av enheter utvecklats för systemet, vilket möjliggör snabb enhetsupptäckt, omedelbar anslutning, hårdvarusamarbete och resursdelning mellan flera smarta enheter. HarmonyOS 2.0 presenteras idag och ger en omfattande uppgradering av befintliga distribuerade funktioner, inklusive programvarubuss, datahantering och säkerhet. Huawei introducerade också ett adaptivt UX-ramverk som gör det möjligt för utvecklare att snabbt nå tiotals miljoner nya enheter och användare.

Med den senaste uppdateringen kommer HarmonyOS officiellt att vara öppen källkod och utvecklare kan få tillgång till emulatorer, SDK-paket och IDE-verktyg. Open source-projektet, som doneras till OpenAtom Foundation, kommer att lanseras i etapper med en mobil HarmonyOS beta-release planerad inledningsvis för kinesiska utvecklare i slutet av 2020. Richard Yu tillkännagav färdplanen för HarmonyOS i sin keynote och berättade att från och med den 10 september är HarmonyOS öppen för 128KB-128MB IoT-enheter, som smart-TV, bärbara datorer, bilar och mer. I april 2021 öppnar vi den för 128 MB-4 GB-enheter och i oktober 2021 öppnas HarmonyOS för enheter över 4 GB.

Den nyligen lanserade EMUI 11, som baserats på den distribuerade tekniken i HarmonyOS, möjliggör interaktion bortom smartphones. Det nya operativsystemet gör det möjligt för enheter att interagera med HarmonyOS-baserade IoT-enheter, vilket ger användarna en unik heltäckande upplevelse, inklusive att använda kameran på en enhet med större skärm för videosamtal. Processen drivs av den beröringslösa anslutningen mellan smartphones och HarmonyOS-baserade hemenheter, vilket möjliggör skärmprojektion och mycket mer.

Huawei Mobile Services (HMS) Ecosystem: Bryter mark som världens tredje största mobilapp-ekosystem

Med stöd från mer än 1,8 miljoner registrerade utvecklare världen över har AppGallery och HMS-ekosystemet fortsatt att visa framsteg i år. AppGallery har för närvarande över 81 000 appar integrerade med HMS Core och mer än 700 miljoner globala aktiva användare. Dessutom uppnådde den rekordhöga 261 miljarder app-nedladdningar och -distributioner mellan januari och augusti 2020.

Under ett år har HMS Core 5.0:s öppna kapacitet ökat från 14 kit till 56 kit, medan antalet API:er har gått från 885 till 12 981 vilka täcker sju huvudområden och ger stöd till utvecklare att uppnå innovation och förenkla utvecklingsprocessen. På grafiksidan förbättrar exempelvis CG Kit grafik, bildkvalitet och upplevelse samt ökar effektiviteten för spelskärmens rendering. Platspaketet i kategorin App Services uppfyller positioneringskraven och ger platsspårning med en noggrannhet på centimeter till millimeter beroende på scenario.

Huawei har åtagit sig att helt öppna sina grundläggande mjuk- och hårdvarufunktioner. Företaget har öppnat grundläggande mjukvarutjänster, såsom surfning, sökning, karta, betalning, reklampaket för att påskynda innovation inom app-utveckling. Huawei har också öppnat upp hårdvarufunktioner såsom kamerafunktioner i världsklass, AR-kartfunktioner, kommunikations- och överföringsverktyg samt dess ledande integritets- och säkerhetsskydd. Genom dessa strävar Huawei efter att ge utvecklare möjlighet att skapa en ny generation av innovativa appar inom olika kategorier.

Huawei har också omfattande stöd för att hjälpa utvecklare att utforska affärsmöjligheter i Kina och andra globala marknader genom att tillhandahålla relevant konsulttjänster, lokalisering och integration, marknadsföring och kampanjtjänster.

Huawei fortsätter att utöka utvecklartjänsterna. Huawei bygger tre globala laboratorier för ekosystemsamarbete i Ryssland, Polen och Tyskland för att ge stöd till utvecklare över hela världen och tillhandahålla möjliggörande-, testnings- och certifieringstjänster. Fem globala utvecklarservicecenter kommer också att upprättas i Rumänien, Malaysia, Egypten, Mexiko och Ryssland, som tillhandahåller lokala tjänster och plattformar för att hjälpa utvecklare att växa och vara innovativa.

Huawei HiLink: Möjliggöra miljarder IoT-enheter för anslutning, hantering och utbyte

Som det standardiserade språket för IoT-enheter bryter HiLink ner barriärer mellan IoT-enheter från olika varumärken och tillverkare, vilket ger en enhetlig plattform där enheter enkelt och sömlöst kan ansluta och interagera.

I år kommer uppgraderingar till Huawei HiLink att göras inom fem viktiga områden: anslutning, interaktion, drift, lösningsleverantör och autentisering. Målet är att miljarder IoT-enheter ska kunna anslutas enkelt, bli enklare att hantera och kontrollera samt kunna interagera sömlöst för att möjliggöra ett hårdvaruekosystem i alla scenarier. För närvarande finns det 50 miljoner aktiva användare som bidrar med mer än 1 miljard enhetsinteraktionsförfrågningar varje dag, med totalt 400 miljoner nedladdningar av Smart Life-appen.

Bilindustrin är också en viktig grundsten i IoT-branschen. HiCar-plattformen kommer att fortsätta att stärka bilindustrin. HiCar samarbetar för närvarande med över 150 bilmodeller och fler är planerade så att fler bilägare kommer att njuta av den nya smarta reseupplevelsen inom en snar framtid.

Huawei är engagerat i tillväxten av IoT-hårdvaruekosystemet. Genom att ge fler enheter tillgång till HiLink-plattformen strävar företaget efter att göra IoT-utvecklingen enklare och effektivare, vilket gör det möjligt för Huawei att samtidigt stödja partners i att bli branschledande inom IoT-sektorn.

Huawei Research: Den innovativa forskningsplattformen

Huawei Research, som fokuserar på front-end-forskning, öppnar två viktiga plattformsfunktioner Huawei Research Kit och Huawei Research Cloud. Dessa funktioner underlättar effektiva innovativa forskningsprocesser, påskyndar tekniska genombrott, inkuberar app-innovationer och uppnår snabb resultatomvandling. Som ett resultat ges vetenskapliga forskningsinstitutioner, innovations-institutioner, branschorganisationer, medicinska institutioner och andra industripartners större möjligheter vilket i sin tur gör det möjligt för industrier från alla sektorer att lyckas.

Inom området aktiv hälsa hjälper Huawei med forskning inom hjärthälsa genom att säkerställa att den forskningsdata som samlas in är korrekt och mångfaldig. Inom området för resesäkerhet samarbetar mobila och bärbara enheter intelligent med bilar för att ta fram nya tekniker för säker körning såsom system för att undvika kollisioner och att undvika förartrötthet. Inom Home Life-området utnyttjar Huawei trådlösa sensorfunktioner för flera enheter för att tillhandahålla funktioner, såsom falldetektering, icke-induktiv andningsövervakning och rumslig positionering.

Huawei kommer att fortsätta driva sitt mjukvaru- och hårdvaruekosystem framåt. Det har åtagit sig att ytterligare öppna grundläggande tekniker och förmågor och ge utvecklare och partners världen över möjlighet att skapa nya möjligheter tillsammans.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00