Hem NYHETER Huawei publicerar öppet brev till svenska beslutsfattare

Huawei publicerar öppet brev till svenska beslutsfattare

Publicerat av: Redaktionen

Huawei publicerar ett öppet brev till svenska politiker, myndigheter och media genom helsidesannonser i Dagens Nyheter och Dagens Industri.

Huawei publicerar öppet brev till svenska beslutsfattare 3”Vi har inget att dölja och inget att skämmas för” skriver Huaweis nordiska chef Kenneth Fredriksen i det öppna brevet som har titeln ”Huaweis dörr är alltid öppen”. Syftet med det öppna brevet är att få till en dialog med svenska makthavare och slå hål på myterna kring Huawei.

Sedan Post- och telestyrelsen den 20 oktober meddelade att operatörer som har Huawei-utrustning inte tillåts medverka i auktionen av 5G-frekvenser den 10 november har det skrivits spaltmeter om det kinesiska företaget i svensk media.

– Det är många som gjort tvärsäkra uttalanden om Huawei de senaste dagarna, men precis som när det gäller underlaget bakom Post- och telestyrelsens beslut har de faktiskt inte tagit reda på fakta genom att prata med oss först och det har därför florerat både missförstånd och rena felaktigheter den senaste tiden. Vi vill gärna reda ut frågetecknen och bidra till en konstruktiv dialog med svenska makthavare. Därför har vi utöver att föreslå direkta möten även skrivit detta öppna brev, säger Kenneth Fredriksen, Executive Vice President Central East Europe & Nordic Region på Huawei.

I det öppna brevet beskriver Kenneth Fredriksen bland annat hur Huawei sedan etableringen i Sverige år 2000 har bidragit till att Sverige idag är en av världens ledande digitala nationer. Han bjuder också in svenska politiker, myndigheter, media och andra makthavare att när som helst besöka Huaweis svenska huvudkontor i Solna eller globala huvudkontor i Kina för att reda ut eventuella frågetecken kring företagets ägarstruktur, intressen i Sverige och arbete med säkerhet. ”Huawei har inga bakdörrar. Men vår framdörr är alltid öppen” avslutar Kenneth Fredriksen det öppna brevet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00