Hem NyheterHållbarhet/Miljö Hydro66 och maincubes samarbetar för att erbjuda storskaliga datacentertjänster med hög prestanda

Hydro66 och maincubes samarbetar för att erbjuda storskaliga datacentertjänster med hög prestanda

Publicerat av: Redaktionen

Partnerskap ger datacenternätverk i Frankfurt, Amsterdam, Stockholm och Boden (FAST-B) och storskaliga datacentertjänster till en internationell kundkrets.

Hydro66 och maincubes samarbetar för att erbjuda storskaliga datacentertjänster med hög prestanda 2

David Rowe, vd på Hydro66

Hydro66 (CSE:SIX) (OTCQB:HYHDF), som driver datacenter i Boden med mycket låg klimatpåverkan, presenterar nu ett nytt partnerskap med maincubes, ett företag med datacenter i Tyskland och Nederländerna. Hydro66 och maincubes kommer gemensamt marknadsföra sina tjänster.

När de båda företagens erbjudanden kombineras kan företagskunder i Europa optimera hur de utnyttjar datacentren. I de fall där applikationer och data måste vara åtkomliga utan tidsfördröjning behöver avståndet vara kort mellan företaget och datacentret, och dessa delar kan därför placeras i Frankfurt eller Amsterdam. Resterande delar kan istället lokaliseras till Hydro66:s datacenter i Boden, där kostnaderna är avsevärt lägre. Detta ger en bättre total kostnadsbild för kunderna och skapar konkurrensfördelar för båda företagen.

David Rowe, vd på Hydro66, säger: “maincubes och Hydro66 är en mycket bra kombination. Vi kan tillsammans möta efterfrågan på både det hyperlokala och det storskaliga. Kunder letar efter lösningar som klarar att skala dataanvändningen och samtidigt har de höga miljökrav. maincubes är ledande i fråga om minimal tidsfördröjning i sina datacenter i Frankfurt och Amsterdam och detta gäller även deras nya klimatneutrala center (FRA02).

Hydro66 sätter å sin sida standarden för extremt låga klimatpåverkande utsläpp för storskaliga datacenter. Dessutom är kundernas data helt skyddade från utomeuropeiska myndigheter i våra nätverk”.

Oliver Menzel, vd på maincubes, säger, “Vi vet från våra kunder i Tyskland att nästa våg av applikationer kommer ställa ännu högre krav, vilket beror på den ökade utbredningen av artificiell intelligens/maskininlärning och digitaliseringen av olika branscher. Till exempel ökar efterfrågan i bilindustrin och IoT efter supereffektiva, billiga datatjänster som har låg tidsfördröjning. Vi behöver kombinera detta med storskalig databearbetning och lagring, med hög prestanda, och som är ytterst miljövänlig samtidigt som dataintegriteten respekteras. Detta är orsaken till att vi ser fram emot att arbeta med Hydro66 och driva nästa våg av innovation i branschen.“

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>