Hem Nyheter Huawei håller hackathon om AI i Stockholm

Huawei håller hackathon om AI i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Idag och i morgon den 9 november hålls Huawei AI Hackathon i Norrsken House i Stockholm där 100 svenska studenter under 24 timmar tävlar i team för att lösa avancerade AI-utmaningar.

Huawei håller hackathon om AI i Stockholm 3Hackathonet arrangeras av Huaweis R&D-team i Sverige som deltar med sina experter. Professorerna Jim Dowling, KTH och Georgios Fakas, Uppsala Universitet, deltar i juryn.

– Artificiell Intelligens är ett av våra stora utvecklingsområden på Huawei här i Sverige. Tekniken kommer att påverka alla våra samhällen runt om i världen och vi vill få fler studenter intresserade av att hitta de bästa lösningarna. Vi ser fram emot att få se fantastiska och kreativa förslag från studenterna som tävlar, säger Carina Axelsson, kommunikationschef på Huawei Sverige.

Utmaningarna tillkännages på plats och går ut på att lösa ett antal svåra AI-utmaningar för att utveckla effektivare lärandealgoritmer. Vid hackathonet deltar 100 mastersstudenter och doktorander som är specialiserade på AI-relaterade studier och kommer från bland annat KTH, Uppsala Universitet och Chalmers. Deltagarna delas upp i team som har 24 timmar på sig att utveckla algoritmer för att lösa utmaningarna. I juryn finns Per Vollmer (Huawei), Gunnar Peters (Huawei), Prof. Jim Dowling (KTH), Prof. Georgios Fakas (Uppsala Universitet) och Göran Berglund (Huawei), som bedömer hur kreativa och kvalitativa lösningar som teamen kan presentera.

Vinnarna belönas med en resa till Kina och till Huaweis huvudkontor i Shenzhen. Dessutom kommer alla team som kommer på första-, andra- och tredjeplats få möjlighet att praktisera hos Huawei.

Huawei AI Hackathon startar med registrering på fredag den 8 november kl. 18:00 och avslutas den 9 november efter att juryn annonserat vinnarna vid kl. 18:30. Plats är Norrsken House på Birger Jarlsgatan 57 C i Stockholm

Från Huawei Sverige kommer Zhibin Du, R&D president, samt jurymedlemmarna Per Vollmer, Director R&D Competence Center och Gunnar Peters, Chief Expert in Wireless Algorithms, finnas på plats.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>