Idag lanseras Conapto AB på den svenska marknaden och målsättningen är tydlig
Hem Nyheter Idag lanseras Conapto AB på den svenska marknaden och målsättningen är tydlig

Idag lanseras Conapto AB på den svenska marknaden och målsättningen är tydlig

Publicerat av: Redaktionen

Conapto skall vara det naturliga valet som underlättar förflyttning till molnet.

Idag lanseras Conapto AB på den svenska marknaden och målsättningen är tydligConapto erbjuder säkra, miljövänliga och kostnadseffektiva serverhallar för den fysiska hårdvaran samt marknadsledande tillgång till kommunikation och uppkoppling mot publika molntjänster såsom Amazon Web Services, Microsoft Azure och Google Cloud.

Conaptos ambition är att underlätta förflyttning till molnet genom att förändra hur företag nyttjar serverhallar med tillhörande molntjänster och kommunikation. Från en väldigt stel affärsmodell med långa avtalstider och dolda kostnader till en öppen, flexibel modell utan bindningstider och med en prissättning baserad på faktisk konsumtion.

”Just den här delen av branschen har sedan länge haft en modell som bygger på att man vill låsa in kunderna i långa och komplexa avtal. Det känns gammalmodigt och vi är helt övertygade om att dagens och framtidens kunder vill konsumera våra tjänster efter behov. Man vill kunna skala upp och ner samt snabbt kunna anpassa sig vartefter företagets behov ändras. Med Conapto vill vi erbjuda marknaden en flexibel partner som underlättar kundernas förflyttning till molnet” – Håkan Björklund, VD på Conapto.

Conapto har från start 22 anställda, huvudkontor samt två miljövänliga serverhallar i Stockholm med en målsättning att omsätta 120 M SEK under 2019. Ambitionen är att växa betydligt mer än den prognostiserade tillväxten om 18% per år för co-location branschen i övrigt.

Bakom satsningen står den nordiska Private Equity-fonden Segulah V L.P. Det säkerställer ett långsiktigt, aktivt och ansvarsfullt ägande där fokus hela tiden ligger på innovation, tillväxt och kundnytta. I styrelsen hittar vi dessutom namn som Ulf Engerby, tidigare VD och grundare till Qbranch samt Ann Hellenius, CIO of the Year 2017 och tillträdande CIO på Scandic Hotels.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00