Infinidat Norden visar vägen ute i Europa

Infinidats svenske Nordenchef Fredrik Arveskär har utsetts till ansvarig även för Infinidats Benelux-satsningar med syfte att replikera arbetsupplägget och succén från Norden.

Infinidat Norden visar vägen ute i Europa 1
Fredrik Arveskär

Fredrik Arveskär tillträdde sin nya och utökade tjänst den 23 maj.

– Det här är ett utmanande, kul och spännande uppdrag. I mitt arbete har jag alltid haft ett internationell perspektiv och Benelux-marknaden är en mycket bra och superintressant marknad som till stor del påminner rätt mycket om Norden. Fast kundunderlaget är dubbelt så stort, men säljprocessen för våra lösningar ser likartade ut oavsett var vi befinner oss i Europa, det säger Fredrik Arveskär och tillägger: Vi går ju efter Enterprise marknaden med stora data- och lagringstunga kunder som finns i branscher såsom Telecom, Medtech, Media och Retail med flera. Egentligen så är vi ju relevanta för alla verksamheter som har och kräver mycket data.

Hur kommer det sig att du har engagerats för Benelux-marknaden, med tanke på ditt fokus på nordiska marknaden?

– Jag har en god erfarenhet från Benelux-länderna via mina tidigare jobb och uppdrag samt gillar och förstår den marknaden. Utmaningarna för oss är att jobba på olika plan parallellt, där vi bearbetar flera stora företag och organisationer samtidigt som vi ska arbeta via partners, kanaler och nätverk. Jag kommer att bidra med ”lite gråa hår” till det redan existerande välfungerande teamet i Benelux.

Vad kommer det här betyda för ditt fokus på den nordiska marknaden, när ditt ansvarsområde nu blivit mycket större?

– Jag har stärkt upp teamet i Norden och rekryterat in en manager för Danmark samt gjort ett par andra rockader som jag tror kommer fungera fint. Dessutom är synergierna många då flera stora företag redan finns där och vissa av våra befintliga kunder har sina huvudkontor i Benelux-regionen, så på ett sätt underlättar detta faktiskt våra affärer även i Norden.

Vilka är Infinidats viktigaste USP:ar?

– Det är en enkel fråga som jag kan svara kort och koncist på. Våra tre främsta fördelar är Priset, Prestandan och Tillgänglighet för våra tjänster och lösningar.

Expansion till nya områden

Företaget fortsätter att expandera till nya regioner inom EMEA. 2017 förgrenade INFINIDAT sig till länder där de tidigare inte hade haft någon närvaro, såsom Tjeckien, Spanien och Portugal. Vidare är det fortsatt tillväxt inom nyckelområden och branscher som bland annat energi, tillverkning, telekom och bank, där pålitlighet, skalbarhet och latent lagring är kritisk. Till skillnad från traditionella lagringssystem för företag där man förlitar sig på dyr flash-hårdvara för prestanda, tar InfiniBox ett effektivt mjukvaru-anslag, med hjälp av maskininlärningsalgoritmer för att extrahera mycket hög prestanda samt tillförlitlighet utifrån vanlig standard hårdvara. InfiniBox genererar den kostnadseffektivitet som tidigare endast reserverats för storbolag som Google, Facebook och andra hyperscale molnoperatörer.

Ta del av Artikeln “På stan med” Infinidat Fredrik Arveskär: Klicka här