Hem Nyheter Infobric Fleet växlar upp – förvärvar körjournalstjänsten Easyroad

Infobric Fleet växlar upp – förvärvar körjournalstjänsten Easyroad

Publicerat av: Redaktionen

Infobric Fleet (tidigare TelliQ) ingår samarbete med KG Knutsson AB och förvärvar bolagets körjournalstjänst Easyroad.

Infobric Fleet växlar upp - förvärvar körjournalstjänsten Easyroad 2

Joakim Lindquist, Affärsområdeschef Infobric Fleet.

Övertagandet innefattar närmare 1 000 företagskunder. Genom förvärvet tar Infobric ytterligare ett steg i att bli den marknadsledande aktören inom digitala fordonssystem, med nyckelfärdiga tjänster för bland annat företags- och förmånsbilar.

– Jag är väldigt nöjd med att våra kunder blir en del av Infobric Fleet. Deras produktutbud och branschkunskap inom Fleet management och uppkopplade fordon kommer att tillföra vår kunder bra och moderna tjänster, säger Erik Bengtsson, Produktchef på KG Knutsson AB.

Infobric Fleet, som tidigare hette TelliQ, har haft en stor tillväxt under de senaste åren och lyckats utöka sin kundstock med ca 20-30% årligen. Idag är bolaget en av Nordens största leverantörer av elektroniska körjournaler och fleet management system med över 80 000 uppkopplade fordon.

Bolaget har även breddat sitt produkterbjudande mot byggbranschen med tjänster för spårning och uppkoppling av utrustning och verktyg. Sedan januari 2020 ingår TelliQ i Infobric-koncernen, där man bildar affärsområdet Fleet. Infobric-koncernen har under kort tid vuxit till en central aktör inom digitala tjänster som bidrar till ett hållbart samhällsbyggande, genom att bland annat stötta sina kunder i arbetet med ökad säkerhet, enklare regelefterlevnad och resurseffektivitet.

Genom förvärvet av Easyroad får Infobric Fleet ett ännu starkare fäste på marknaden och tar en stabil position som en av de största leverantörerna av digitala fordonssystem.

– Vi på Infobric Fleet välkomnar alla nya kunder med öppna armar. Samarbetet är ett viktigt strategiskt beslut som stärker Infobric Fleet på den svenska marknaden där vi kompletterar KG Knutsson AB’s tjänster på ett bra sätt. Vi ser fram emot ett gott samarbete med KG Knutsson i framtiden, säger Joakim Lindqvist, affärsområdeschef på Infobric Fleet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>