IT-entreprenör säljer sitt bolag till internationell koncern

Cashbackshopping.se, en av Sveriges ledande återbäringstjänster som ger cashback på köp online, har gått samman med den internationella lojalitetskoncernen Bonusway.

IT-entreprenör säljer sitt bolag till internationell koncern 1Cashbackshopping grundades 2014 i Lund av entreprenören Johan Selin.

– Det var dags för Cashbackshopping att ta nästa steg i utvecklingen och Bonusway är den perfekta partnern för oss med sitt internationella nätverk och starka tekniska plattform vilket gör att vi kan skala upp till nästa nivå.

Tillsammans med Bonusway kommer vi kunna erbjuda fler butiker och ännu bättre erbjudanden och deals, berättar Johan Selin.

Fenomenet cashback är stort i bland annat Storbritannien men segmentet växer snabbt i Norden i takt med att fler och fler upptäcker cashbacksajter. Bonusway, som har huvudkontor i Helsingfors, finns idag på 17 europeiska marknader och har vuxit i snabb takt sedan starten 2011.

– Vi påbörjade diskussionerna med Cashbackshopping under våren 2019 och vi skulle precis slutföra det här förvärvet när krisen slog till. Finland har varit nästan helt nedstängt i flera månader. Vi är väldigt glada att vi trots allt kunde genomföra affären som stärker vår position på den nordiska marknaden, säger Lasse Järvinen, medgrundare och ordförande för Bonusway.

Framöver ligger fokuset på att skala upp verksamheten med Bonusways tekniska plattform som med hjälp av AI skräddarsyr personligt anpassade erbjudanden. Då mer och mer av handeln flyttar in i mobilen släpper man även en app som komplement till sajten.

– Det ska bli spännande att se hur långt vi kan ta Cashbackshopping tillsammans med Bonusway. Bonusway är den ledande lojalitetskoncernen i Norden med över 5 miljoner medlemmar och närmare 100 miljoner kronor i riskkapital i ryggen. De vet hur man skalar upp, säger Johan Selin.

Cashbackshopping kommer finnas kvar som sajt och varumärke och Johan Selin kommer även fortsatt att utveckla verksamheten tillsammans med Bonusway men entreprenörsandan utesluter inte fler innovativa utvecklingsprojekt för egen del.

– Det är otroligt roligt och givande men samtidigt stundtals tungt att bygga bolag. Nu kommer jag fokusera på att växa Cashbackshopping men som entreprenör har man alltid många idéer som man vill förverkliga så längre fram jag tror att jag kommer investera i nya projekt, antingen egna eller tillsammans med andra, avslutar Johan Selin med ett leende.