Kostnad, kontroll och compliance avgörande för strategisk datalagring
Hem KRÖNIKA Kostnad, kontroll och compliance är avgörande för strategisk datalagring

Kostnad, kontroll och compliance är avgörande för strategisk datalagring

Publicerat av: Redaktionen

[KRÖNIKA] Kostnad, kontroll och compliance är avgörande när det gäller företag och deras arbete med och användning av data.

Data måste vara en källa till affärsvärde, inte en kostnad och finansiell börda.

Men det kräver kontroll och compliance, skriver Fredrik Arveskär, regionchef på Inifinidat.

Kostnad, kontroll och compliance avgörande för strategisk datalagring

Fredrik Arveskär, regionchef för Infinidat i Norden och Benelux

När du flyttar data till det offentliga molnet tappar man alltid en viss kontroll över sin data. I mindre företag uppvägs denna risk kraftigt av fördelarna. För större företag, där förbättringen som realiseras kan vara mycket mindre, kan förlusten av kontroll över sin data vara en betydligt större utmaning.

Men när är den ena lösningen att föredra framför den andra, och behöver man välja överhuvudtaget? Kanske inte. Framtiden för de företag som vill ha det bästa av båda världarna är en hybridmiljö.

Det första steget i processen är att avgöra hur viktigt det är för de olika typerna av data att befinna sig innanför eller utanför företagets väggar. Det handlar om kontroll på sina data. Inget företag i dag kan acceptera att förlora kontroll över sina omkostnader eller sin compliance – och därmed en stor del av sitt finansiella, moraliska och juridiska kapital, eller sitt varumärke.

Med en hybridlösning är det möjligt att behålla fördelarna med molnet, och samtidigt behålla kontrollen över kritisk data själv. Det är dock en förutsättning att du väljer en lagringslösning med bra kapacit och med möjlighet att kunna skala i förhållande till behovet av kapacitet och tillgång till data.

Data utgör affärsvärde och insikter är avgörande för verksamhetens framtid. Därför är kontroll över data av största vikt. Och mängden data växer som bekant exponentiellt. Därför måste datalösningar vara skalbara, ekonomiska, snabba och det måste även finnas möjlighet att automatisera. Men det är en sak att ha möjligheten att skapa affärsvärde från sina data, något annat är att hantera data i enlighet med compliance. Med allt strängare regler och förordningar för IT har regelefterlevnad blivit mer resurskrävande. Att lägga sina data i en offentlig molnlösning kan kan bli en dyr kostsam historia.

Mot denna bakgrund visar en hybridlösning sin fördel, eftersom de överensstämmande kritiska data kan förbli under egen kontroll. Dessutom är det inte gratis att flytta stora mängder data externt, utöver att det kan orsaka latens.

Med det sagt tror jag fortfarande att en privat molnlösning erbjuder de flesta fördelarna. Inte minst för att äldre utmaningar när det gäller kostnad, skalbarhet och säkerhet har övervunnits. Idag finns det lösningar som ger företag så många och så stora fördelar att de erbjuder en mer konkurrenskraftig affärsmodell än andra lösningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00