Hem Nyheter Lime expanderar utanför Norden – öppnar kontor i Nederländerna 2020

Lime expanderar utanför Norden – öppnar kontor i Nederländerna 2020

Publicerat av: Redaktionen

Lime Technologies expanderar för första gången sin verksamhet utanför Norden genom att öppna kontor i Nederländerna.

Lime expanderar utanför Norden – öppnar kontor i Nederländerna 2020 2

Erik Syrén, VD på Lime

Rekryteringen av en holländsk säljchef är redan igång och den nederländska verksamheten ska under 2020 primärt fokusera på att etablera sig inom partihandelssektorn.

Lime, som utvecklar kundhanteringssystem så kallade CRM-system, har haft en stadig tillväxt sedan starten. Bolaget är ledande på den svenska CRM-marknaden och en av de största spelarna på den nordiska. Lime noterades på Stockholmsbörsen i december 2018 med en uttalad målsättning om att växa även utanför Norden.

– Vi har på senare tid varit tydliga med att vi vill söka oss utanför Norden för att uppnå den tillväxtpotential vi ser på CRM-marknaden. Vi har ett unikt erbjudande med vår helhetslösning där alla led, från produktutveckling till support, sköts av oss.

– Det skapar fler lyckade införanden och ett större värde för slutanvändaren. Vi har redan bevisat att det ger oss möjlighet att slå även jättarna i branschen, säger Erik Syrén, VD på Lime.

Att valet föll på just Nederländerna, med en CRM-marknad som omsätter ca. 2,4 miljarder om året, beror till stor del på likheterna med den nordiska marknaden. Konkurrenssituationen, där större internationella bolag som Salesforce och Microsoft samsas med mindre lokala spelare, känns igen och lämnar utrymme för fler typer av erbjudanden. Men även likheter i kulturaspekten är viktig för Lime, som i grunden är ett värderingsstyrt bolag.

– Nederländerna är en av Europas snabbaste tillväxtmarknader, både när det kommer till CRM-användande specifikt och digitalisering generellt. Liksom i Norden skapar det fantastiska förutsättningar för ett SaaS-bolag som Lime, där framgångsmodellen med bas i vår företagskultur redan finns på plats, säger Erik Syrén.

Under 2020 kommer fokus att ligga på att få igång försäljningen och etablera en lokal, långsiktigt hållbar verksamhet med dedikerade medarbetare. Liksom i Norden kommer Lime primärt att satsa inom de industrivertikaler där bolaget har stark expertis, initialt med extra stort fokus på partihandel men också fastighet och energi. En stor del av rekryteringsprocessen kommer att fokuseras på att hitta kandidater till Limes traineeprogram som startar i augusti 2020. Denna gång kommer nämligen även holländska deltagare att vara med.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>