Lookout satsar på snabbväxande marknadssegment
Hem SÄKERHET Lookout satsar nu på snabbväxande marknadssegment

Lookout satsar nu på snabbväxande marknadssegment

Publicerat av: Redaktionen

Säkerhetsleverantören Lookout är sedan tidigare kända för sina lösningar för mobil säkerhet.

Sedan en tid tillbaka har de expanderat och erbjuder SSE, en plattform som integrerar säkerhet för såväl enheter som molnet.

Företaget söker därför nya partners som kan sälja deras bredare säkerhetslösningar i Sverige och Norden.

Lookout satsar på snabbväxande marknadssegment

Sara Fernholm

Nyligen uppmärksammades Lookout av Gartner i deras Magic Quadrant för ledande leverantörer inom Security Service Edge (SSE). Lookout kallades i Magic Quadrant-rapporten för ”Visionärer”, vilket innebär att företagets teknik anses vara i framkant.

”Gartnerrapporten har helt klart ökat intresset för våra lösningar. Nu behöver vi också ha rätt partners på plats för att kunna bygga vidare på intresset”, säger Sara Fernholm, partneransvarig i norra Europa för Lookout.

Enligt Gartner var SSE-marknaden värd 2,4 – 2,6 miljarder dollar 2020 och växer runt 20 procent per år. Gartner definierar SSE som en plattform som samlar molncentrerade säkerhetsfunktioner för access till nätet, molntjänster (SaaS) och applikationer. SSE gör det möjligt för företag att minska komplexitet, kostnader och antalet säkerhetsleverantörer.

”Vi har kompletterat vårt tidigare erbjudande, och är numera en leverantör av helhetslösningar för företag som flyttat stora delar av sin verksamhet till molnet och där många arbetar mobilt – något som idag gäller väldigt många verksamheter. Detta innebär också att vi söker återförsäljare som satsar på just detta område”, säger Sara Fernholm.

Lookout har nyligen växt och rekryterat nya medarbetare i Sverige. Nu letar de efter fler återförsäljare inom cybersäkerhet, systemintegratörer och tjänsteleverantörer inom datasäkerhet och molntjänster. Lookout är en 100% kanalfokuserad leverantör och nyligen lanserades ett nytt partnerprogram där pris- och marginalskydd samt attraktiva rabatter är några av mervärdena.

”Många verksamheter tycker idag det är svårt att hantera en stor mängd olika specialiserade säkerhetsprodukter. Detta har utvecklats till en trend som innebär att man istället använder en samlad plattform för att skydda data hos verksamheter som flyttar sin IT till molnet,” säger Sara Fernholm.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00