M-Files visar rekordtillväxt under 2022
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER M-Files fortsätter att växa starkt under 2022

M-Files fortsätter att växa starkt under 2022

Publicerat av: Redaktionen

M-Files fortsätter att växa starkt inom informationshantering.

Under 2022 ökade prenumerationsintäkterna med 33 procent jämfört med föregående år.

Samtidigt ökade försäljningen till nya kunder med 40 procent och den genomsnittliga storleken på nya affärer med 60 procent. I Västeuropa ökade försäljningen med 59 procent och order för kunder inom professionella tjänster ökade med 30 procent. Under 2022 fick företaget även 100 nya kunder till sin externa samarbetslösning, M-Files Hubshare.

– 2022 var ett rekordår för M-Files där vi nådde den högsta tillväxten för årligen återkommande intäkter någonsin i Västeuropa. Vi säkrade också vår största affär i branschen för professionella tjänster och fick flest nya kunder någonsin, säger Antti Nivala, grundare och vd för M-Files.

– Det här är ett bevis på vår förmåga att leverera högeffektiva lösningar som positionerar oss som en strategisk partner inom informationshantering. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vår plattform med förstklassiga användarupplevelser och bidra till ökad kvalitet i arbetet till lägre risk, fortsätter Antti Nivala.

Partnerskap med Microsoft
För att fortsätta utveckla sitt starka partnerskap med Microsoft har M-Files lanserat nya prenumerationserbjudanden på Microsoft Azure Marketplace. Det gör att kunder nu kan beställa M-Files-prenumerationer direkt via Azure Marketplace och knyta sin prenumeration till Microsoft Azure Consumption Commitment (MACC). Med en omfattande integration med Microsofts verktyg hjälper M-Files organisationer att få ännu mer värde av sina investeringar i Microsoft 365 genom utökade möjligheter för affärsprocesser och informationsstyrning.

M-Files gör Microsoft 365 till den enda åtkomstpunkten för all företagsdata. Det innebär att företag genom användargränssnittet i Microsoft 365 kan hitta, komma åt och hantera all ansluten data, oavsett var den lagras. Bland de kunder som använder både M-Files och Microsoft Azure i molnet finns Wärtsilä, OMV, Crowe och VDA. Under andra kvartalet 2023 kommer M-Files att introducera ytterligare produktlanseringar som kompletterar Microsofts erbjudande.

M-Files visar rekordtillväxt under 2022

Antti Nivala, grundare och vd för M-Files

M-Files har också ett snabbväxande ekosystem av partner bestående av strategiska allianser, globala systemintegratörer och andra viktiga partner. Under 2022 ökade antalet certifierade leveranspartner med 84 procent, certifierade lösningsingenjörer med 79 procent, certifierade utvecklare med 90 procent och certifierade lösningsarkitekter med 56 procent. För att öka partnersamarbetet ytterligare kommer företaget vara värd för en global partnerkonferens i maj 2023. M-Files har även lanserat en ny podcastserie som ska hjälpa partner att implementera kundframgångsprogram inom sina egna organisationer.

Fortsatt utveckling av plattform och erbjudanden
Under 2022 fortsatte M-Files att utveckla sin plattform för dokumenthantering. Arbetet har gett ytterligare förbättringar inom mobilitet och tillgänglighet, innehållssamarbete, förbättrat beslutsfattande och viktigast av allt, en förstklassig användarupplevelse med bättre informationsskiktning, förbättrad navigering och ökad läsbarhet.

M-Files produktinnovationer och egenutvecklade AI-kapacitet uppmärksammades också i olika tävlingsprogram. Bland annat tog företaget plats på 2022 års KMWorld AI 50-lista och utsågs till vinnare i Business Intelligence Groups Artificial Intelligence Excellence Awards. M-Files tjänst Smart Migration, utsågs också till finalist i 2022 CRN Tech Innovator Awards.

Stor satsning på jurister efter köpet av Ment
Genom förvärvet av företaget Ment utökade M-Files i februari 2023 sitt erbjudande med nästa generations no code-verktyg för dokumentautomatisering. Företagets lösning gör det möjligt för jurister på advokatbyråer och interna juridiska avdelningar att skapa komplexa datadrivna dokument snabbare och mer konsekvent.

– Automatiseringen av modulerna för standardavtalsklausulen (SCC) har i hög grad bidragit till förbättrad avtalsefterlevnad och samtidigt sparat tid för advokater som får stöd för sina mest kritiska processer. M-Files Ment gör att våra slutanvändare kan känna sig trygga när de skapar och undertecknar nya avtal med hjälp av självbetjäning, säger Niina Koponen, chef för juridisk partnervård, Tietoevry.

Lyfts fram som branschledare av analytiker- och branschorganisationer
Innovationerna har hyllats av analytiker, bland annat utnämndes M-Files nyligen som ett Gartner Peer Insights Customers Choice för Content Services-plattformar. Hela 100 procent av de som besvarat Gartner Peer Insights hade rekommenderat M-Files som en plattform för Content Service under de senaste 12 månaderna. Dessutom tilldelades M-Files en 2022 Best Feature Set av TrustRadius och en 2022 Best Relationship Award inom dokumenthantering.

Så ser svenska kunder på optimerad dokumenthantering
En optimerad dokumenthantering förbättrar sättet att göra affärer på i en digital värld som ofta präglas av distansarbete. Ett par av M-Files svenska kunder kommenterar fördelarna med företagets plattform så här:

– För oss på Getinge är M-Files en central del av vår kvalitetsstrategi för att arbeta enhetligt med QMS på alla våra sajter världen över. Nu får vi en modern, global plattform där alla arbetar på samma sätt och med samma processer. Den metadatadrivna plattformen förenklar arbetet och ger oss bättre möjligheter att enkelt hitta dokument vid exempelvis en revision. Behovet av fysiska arkiv minskar också drastiskt, säger Niclas Bravell, Manager IT Quality Applications, Getinge.

– Vi växer snabbt och måste nu se till att vi har en gemensam plattform som matchar behovet av strukturerade och effektiva informationsflöden. Enkelhet är också viktigt. M-Files plattform erbjuder det samtidigt som vi får mycket goda möjligheter att börja i mindre skala för att sedan växla upp. Plattformen bidrar också till en förenklad kontroll av behörigheter och vem som kan se vad, kommenterar Fredrik Spovell, inköpschef på Sinch.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00