Undersökning: Endast 4 av 10 känner sig komplett tekniskt utrustade på jobbet
Hem NYHETERUNDERSÖKNINGAR Undersökning: Endast 4 av 10 känner sig komplett tekniskt utrustade på jobbet

Undersökning: Endast 4 av 10 känner sig komplett tekniskt utrustade på jobbet

Publicerat av: Redaktionen

Enligt en ny Novus-undersökning från det kollaborativa teknikföretaget Owl Labs framgår det att endast 38% av anställda och egenföretagare i Sverige känner sig fullt tekniskt utrustade i sitt arbete, detta trots att över hälften uppger att den tekniska utrustningen gör dem mer produktiva och effektiva.

 Med antagandet av hybridarbete som det nya arbetssättet har det aldrig varit viktigare för företag att vara utrustade med uppslukande och hybridteknologier både på kontoret och hemma, för att överbrygga klyftan mellan anställda.

Bland de anställda och egenföretagare som använder teknisk utrustning i jobbet och som känner att de saknar något i sin tekniska verktygslåda ligger mjukvara högst med 19% som känner att de behöver en bättre sådan. 18% upplever att de behöver en bättre, snabbare dator, och 17% bättre mus, mikrofon, hörlurar eller högtalare.

Bland de som använder teknisk utrustning på jobbet använder flest webbkameran i locket på laptopen plus hörlurar med mikrofon som sitt främsta verktyg (32%). 5% uppger att de använder en mobil enhet för videomöten. Däremot använder endast 5% främst dedikerad videokonferensverktyg när de arbetar hemifrån eller på kontoret.

Undersökning: Endast 4 av 10 känner sig komplett tekniskt utrustade på jobbet “Tekniken vi använder i arbetssammanhang är avgörande för att samarbeta och kommunicera med kollegor. För att verkligen cementera hybridarbete som arbetsform och skörda alla dess fördelar behövs teknik som kan leverera en uppslukande upplevelse där alla deltagare får en så pass naturtrogen och smidig upplevelse som möjligt”, säger Frank Weishaupt, VD för Owl Labs.

Vidare visar undersökningen de områden som den tekniska utrustningen hjälper de svarande med på jobbet.

Tre av fem (60%) upplever att den tekniska utrustningen hjälper dem att kontinuerligt kommunicera med sina kollegor, 53% svarar att den gör dem mer produktiva och effektiva, och 56% svarar att deras tekniska utrustning hjälper dem organisera möten, evenemang och arbetsuppgifter.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00