Med Frends skapar Presto en säkrare värld och räddar fler liv
Hem SÄKERHET Med Frends skapar Presto en säkrare värld och räddar fler liv

Med Frends skapar Presto en säkrare värld och räddar fler liv

Publicerat av: Redaktionen

Presto är ett företag med stor tillväxt som erbjuder företag och organisationer en helhetslösning för skydd mot brand och olycka – genom bland annat rådgivning, säkerhetsutbildningar och hållbara säkerhetsprodukter.

I Frends hittade Presto en samarbetspartner och integrationsplattform som kunde stötta upp i den stora tillväxtresan.

Affärsmål
Presto har gjort sig kända inom området brandsäkerhet, men med åren har företaget utvecklats och breddat sin vision. Nu strävar de efter att bli ledande i hela Europa, inte bara inom brandsäkerhet, utan även inom säkerhetsutbildningar och första hjälpen. Med ett klart och tydligt mål att vara den främsta aktören och den självklara partnern när det handlar om att rädda liv.

Jonathan Varli är ansvarig för system- och utvecklingsteamet på Prestos koncern och stöttar upp verksamheten när det kommer till digitaliseringsbehov. Han har varit med och byggt upp Prestos Group IT från grunden – något han beskriver som både intensivt och svårt, men väldigt roligt.

”I Frends iPaaS har vi hittat en samarbetspartner som kortar ned utvecklingstiden, sparar kostnader kring incidenter och ökar vår effektivitet när det kommer till att hantera olika utmaningar,” säger Jonathan Varli, Head of IT Systems & Development på Presto AB.

Integrationsutmaningar
Innan Group IT fanns, eller för den delen en integrationsstrategi, var Presto beroende av olika IT-leverantörer och deras integrationer.

”Vi satt i knät på våra leverantörer som byggde integrationer åt oss, eftersom vi inte hade en IT-avdelning eller erfarna kravställare. Leverantörerna byggde dessutom föråldrade lösningar som i efterhand ställt till det för oss och skapat merkostnader.”

Jonathan beskriver vidare hur Presto inte kunde göra egna förändringar i leverantörernas integrationer, samt att integrationerna ofta var så pass daterade att det ledde till incidenter som medförde att leverantörerna behövde kontaktas – processer som varit både kostsamma och utdragna.

”Vi insåg rätt så fort att vi inte kommer klara oss utan en integrationsplattform som stöttar oss i vår tillväxtresa, och de integrationer vi behöver plocka in. Integrationer vi vill kunna finjustera vid behov.”

Presto AB vill heller inte köpa in ett affärssystem som täcker alla affärsområden, utan tittar på best-of-breed system och integrerar dessa med varandra. Best-of-breed hänvisar till de ledande applikationerna, systemen eller mjukvarorna inom en specifik nisch eller kategori. När man väljer att bygga upp sin teknologiska struktur med en sådan ansats kan det kan i slutändan bli många system som stöttar verksamheten. Därför tog Group IT fram en integrationsstrategi. I strategin fastställs kravhanteringen, integrationens utvecklingsprocess och även strukturen för de befintliga integrationerna.

”Vi gjorde djup research innan vi valde Frends, och utgick mycket från att vi ville ha en nordisk partner som kunde stötta oss i tillväxtresan. Det som gjorde att vi fastnade för Frends iPaaS var allt från den kraftfulla plattformen, det moderna tänket, det användarvänliga gränssnittet liksom den samarbetsvilja vi fann där.”

Resultatet
”Vår nuvarande lösning med Frends fungerar väldigt bra. Något av det bästa är det intuitiva gränssnittet som ger oss möjlighet att styra över våra egna integrationer. Det ger oss kortare utvecklingstid, kostnadsbesparing kring incidenter, tillgång till deras magnifika logg samt en ökad effektivitet när det kommer till uppgraderingar,” säger Jonathan Varli, Head of IT Systems & Development på Presto AB.

Han nämner dessutom hur Frends har automatiserat flera av Prestos olika IT-processer och hjälpt företaget att ta kontroll över sina egna integrationer, liksom snabba lösningar på problem som i sin tur sparat pengar.

Med Frends skapar Presto en säkrare värld och räddar fler liv

Med Frends skapar Presto en säkrare värld och räddar fler liv.

”Jag skulle vilja påstå att vi fått ned utvecklingskostnaden med ca 70%, och det är en viktig faktor för oss,” säger Jonathan och tillägger:

”Dessutom har Frends som plattform lett till en ökad samverkan mellan våra verksamhetspersoner och IT, då de lättare kan förstå sig på BPMN-processer och processkartor. Vi kortar helt enkelt ned time-to-market och det går snabbare från idé till lösning.”

Framtidsplaner
Med Presto AB får företag och organisationer hjälp med helhetslösningar som minimerar risken för brand och olycka och de erbjuder allt från utbildningar till service, underhåll och ett brett utbud av miljöanpassade säkerhetsprodukter. Presto är mitt i en stor tillväxtfas och har som framtidsplan att bli störst i Europa på att hjälpa företag och organisationer att skydda sina verksamheter mot brand och olycka. Ett mål de är nära att nå. Men för att lyckas med en sådan bedrift krävs en både kraftfull och skalbar integrationsplattform – vilket Frends iPaaS är.

”Frends plattform har även en stor styrka när det kommer till att kombinera infrastruktur som on prem-lösningar och cloudlösningar. Plattformen låter oss även integrera och flytta data samt att bygga på appar och jacka på funktionalitet, utan att vi behöver bygga integrationer från scratch. För oss är det väldigt kostnadsbesparande att inte behöva bygga integrationer från grunden eftersom dessa behöver underhållas, något som lätt skenar iväg. Frends både tillhandahåller och underhåller integrationer åt oss. Dessutom kommer Frends också ansvara för att exportera data från våra system in i Power BI,” säger Jonathan Varli, Head of IT Systems & Development på Presto AB.

Med hjälp av Frends har Presto AB kunnat:

  • Automatisera och digitalisera processer, samt stärka sin tillväxtresa
  • Få kontroll över sina integrationer
  • Optimera verksamhetsprocesser

Resultat:

  • Kortare utvecklingstid och time-to-market
  • Ökad samverkan mellan övrig verksamhet och IT
  • En kraftfull integrationsplattform på plats som stödjer tillväxtresan

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00