Mjukvaruinvesteraren Monterro stärker sin position i Norden
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER Mjukvaruinvesteraren Monterro stärker sin position i Norden

Mjukvaruinvesteraren Monterro stärker sin position i Norden

Publicerat av: Redaktionen

Mjukvaruinvesteraren Monterro förvärvar en majoritet i finska SaaS-bolaget M-Brain, som erbjuder en unik lösning för konkurrent- och marknadsanalys.

Monterro tillför dessutom expansionskapital för att förstärka utvecklingstakten av M-Brains produkt samt expandera organisationen och därmed accelerera bolagets tillväxt.

M-Brain är Monterros första plattformsinvestering i Finland vilket ytterligare stärker Monterros position som Nordens ledande mjukvaruinvestare.

– “M-Brain har en fantastisk potential och spännande resa framför sig,” säger Martin Henricson, Managing Director på Monterro och blivande styrelseordförande i M-Brain. “De har utvecklat en riktigt vass produkt på en växande marknad med mycket nöjda kunder världen över. Vi ser verkligen fram emot att stötta dem i deras resa framåt.”

M-Brain gör att verksamheter kan fatta smartare och snabbare strategiska beslut

M-Brain är en global leverantör av lösningar för konkurrent- och marknadsanalys där verksamheter kan samla in och analysera extern marknadsinformation och intern kunskap på ett och samma ställe. Det gör att kunderna kan fatta bättre och snabbare strategiska beslut. Till hjälp har de M-Brains AI-stödda innehåll som levereras via Intelligence Plaza, en plattform för effektivare hantering och spridning av insikter.

I ett allt större flöde av global information skannar M-Brain av fler än 3,5 miljoner nyhetskällor, och analyserar och paketerar därefter insikterna på ett lättfattligt sätt för varje enskild kund. Bolaget särskiljer sig från konkurrenterna genom att använda en smart kombination av både artificiell och mänsklig intelligens.

Ett bevis på bolagets innovationskraft är deras nyligen lanserade AI-lösning som automatiserar insamling och analys av innehåll, vilket förbättrar bredden, kvaliteten, och snabbheten av insikter som levereras till M-Brains kunder.

Mjukvaruinvesteraren Monterro stärker sin position i Norden

Monterro förvärvar finska SaaS-bolaget M-Brain

– “Det är viktigt för oss att vi adderar värde åt våra kunder, och därför behöver vi kontinuerligt utveckla våra AI-lösningar”. säger Kim Nyberg, medgrundare och vd på M-Brain. “Vi är väldigt glada att ha hittat Monterro som har lång erfarenhet av SaaS. Våra nya innovationer tillsammans med deras erfarenhet och kapital gör att vi nu kan accelerera produktutvecklingen och på så sätt bli ännu bättre på att uppfylla våra kunders behov att få tillgång till relevant information.”

M-Brain har sitt huvudsäte i Helsingfors med lokala kontor i Kanada, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Singapore och Malaysia. De har redan en mängd välkända kunder världen över, såsom Akzo Nobel, DHL, Scania, Johnson Controls, Unilever, Metsä Group, Nokian Tyres och Nets.

Monterro stöttar med operativ och strategisk kompetens.

Till skillnad från traditionella techinvesterare är Monterro en aktiv ägare som samarbetar tätt med sina portföljbolag, både operativt och strategiskt.

– “Vi har lång erfarenhet från att själva ha byggt och utvecklat mjukvarubolag.” säger Martin Henricson. “Och vi vet vilka utmaningar man brukar stöta på i olika stadier i tillväxtresan.”

Martin Henricson tillägger:

– ”M-Brain är vår första plattformsinvestering i Finland, och vi ser att det finns många finska mjukvarubolag som har en enorm potential att växa och expandera internationellt, men vi ser också att de har utmaningar på vägen. Vårt uppdrag är att hjälpa dem på resan precis som vi framgångsrikt gjort med svenska, norska och danska mjukvarubolag.”

Monterro har förvärvat majoriteten av aktierna i M-Brain, och de operativa ägarna har återinvesterat sina aktier och blir kvar i bolaget.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00