Multicloud, zero trust och standardisering – de tre viktigaste trenderna inom IT-infrastruktur under 2023
Hem TEKNIK Multicloud, zero trust och standardisering – de tre viktigaste trenderna inom IT-infrastruktur under 2023

Multicloud, zero trust och standardisering – de tre viktigaste trenderna inom IT-infrastruktur under 2023

Publicerat av: Redaktionen

Molninfrastruktur och SaaS-lösningar är nu essentiella inom företag och blir allt viktigare.

Att utveckla moderna applikationer, flytta till det offentliga molnet och flytta arbete till avlägsna platser har krävt utkontraktering av viktig data och applikationer till molnet under de senaste åren.

Fokus ligger på digitala affärsmodeller som spänner över olika infrastrukturer och ständigt innebär nya utmaningar för ett företags IT-avdelning. Sebastian Weiss, regional vice president DACH på Hashicorp, har beskrivit de trender och utvecklingar som kan förväntas under 2023 så här:

Zero Trust (”Trust no one, verify everyone”) är fortfarande det viktigaste området för företag att investera i. Organisationer och regioner befinner sig i olika skeden av genomförandet. Fokus för säkerhetsbehov flyttas för närvarande från kraven på övergång till distansarbete till säkerhet som skydd mot exponentiellt ökande hackerattacker. Företag kommer att fortsätta att investera i secret management som en nyckelkomponent i sin säkerhetsstrategi för att skapa en enhetlig lösning över alla sina infrastrukturplattformar – detta inkluderar ”kärnan” såsom deras egna datacenter och offentliga moln, men också allt mer uppkopplad edge computing.

Särskilt europeiska företag kommer också i allt högre grad att analysera säkerheten i mjukvaruförsörjningskedjan och den pågående strävan mot EU:s datasuveränitet. Det förväntas att varje företag säkerställer möjligheten till granskning genom hela värdekedjan inom mjukvaruutveckling. Behovet av dessa zero trust-säkerhetsinitiativ och den okontrollerade tillväxten av mikrotjänster kommer också att fortsätta att driva på antagandet av servicenätverk.

Multicloud, zero trust och standardisering – de tre viktigaste trenderna inom IT-infrastruktur under 2023

Sarah Polan

Uppkomsten av multicloud fortsätter: Å ena sidan fortsätter utvecklingsteam inom organisationer att öka i betydelse. Å andra sidan är företag som Microsoft, Amazon och Alphabet starkt beroende av framgången för sin offentliga molnverksamhet och måste i allt högre grad tillgodose företagens individuella behov för detta ändamål (placering av datacenter och industrirelevanta krav).

Det gör att kraven på det offentliga molnet växer, vilket i sin tur utmanar skalbarheten och kräver ytterligare investeringar.

Beroende på bransch finns det redan en tydlig trend mot ”koppling”: olika molndataleverantörer är tänkta att ansluta till varandra för att effektivt utbyta resurser och data. Detta driver på organisationsförändringar genom införandet av så kallade plattformsteam, och sätter också snabbt skalbar och säker kommunikation mellan plattformar i förgrunden.

På grund av den makroekonomiska situationen är det tydligt att kostnader och konsolidering av leverantörer, samt långa beslutsprocesser, blir allt viktigare i nya teknikinvesteringar. Det är därför privata datacenter måste spela en avgörande roll för driften av infrastruktur, eftersom företag fortfarande brottas med molnkostnader och datasuveränitetsfrågor och därför vänder sig till hybridmolnlösningar.

På grund av den utveckling som nämnts ovan blir standardisering allt viktigare. Företag utökar sina plattformsteam och landningszoner och använder automation för att ytterligare stärka säkerheten. Implementeringen av standardiserade regler, policyer och automatisering är avgörande för att hantera komplexiteten samtidigt som de växande säkerhetskraven tillgodoses. Företag pressar på allt mer för att få sina molnbudgetar under kontroll, medan det stora området molnavfall kommer att ligga ännu mer i fokus i framtiden och därför undersöks därefter.

By Sarah Polan, Field CTO, HashiCorp

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00