Munters lanserar ny kylningsteknik
Hem NYHETER Munters lanserar ny kylningsteknik

Munters lanserar ny kylningsteknik

Publicerat av: Redaktionen

Munters lanserar en ny kylningsteknik för datacenter.

Munters lanserar ny kylningsteknik 3SyCool ITC erbjuder ägare av – och driftsansvariga för – datacenter en energieffektiv indirekt kylningslösning av datacenter som inte kräver vatten.

Munters, en global ledare inom energieffektiva luftbehandlings- och klimatlösningar, offentliggör lanseringen av en ny intressant kylningsteknologi inom Data Center-verksamheten. SyCool ITC, Indirect Thermosiphon Cooling, erbjuder en effektiv kylningslösning för nya och befintliga datacenter där tillgången till en lämplig vattenkälla kan vara begränsad, dyr eller opålitlig.

SyCool ITC (patentansökan inlämnad), som är utformad specifikt för datacenter och har tagits fram till följd av branschens efterfrågan, använder överskottsvärme från datacentret och en kombination av gravitations- och sifoneffekt för att driva en kylningscykel som fungerar utan pumpar eller kompressorer, vilket ger en mycket hög energieffektivitet.

Munters lanserar ny kylningsteknik 4SyCool lanserades inledningsvis som ett paketerat AHU-system (Air Handling Unit), medan efterföljande versioner av systemet kommer att omfatta ”Split Systems”, såsom moduler som går att montera över befintliga rör (above-aisle) och runt CRAH-enheter, vilket erbjuder skalbar kylning både för nybyggnation och för eftermontering. SyCool ITC eliminerar den potentiella risken för luftföroreningar, eftersom ingen luft utifrån kommer in i datahallen.

Den paketerade AHU-versionen av SyCool har utformats så att enheterna kan installeras sida vid sida utan luft emellan, och med all service tillgänglig från ytterändarna. Att placera en obruten rad med paketerade SyCool-enheter längs utsidan på en datahall erbjuder ledande nivåer av kylning per löpmeter yttervägg.

Med en nominell kapacitet på 250kW blir det paketerade P250-systemet det första pumpfria systemet på marknaden.

Det kommer att erbjuda de bästa torrkylningslösningarna i sin klass och är förberedd för HFO-köldmedel samt oljefri, och har dessutom funktioner som lågtryckstermosifonkretsar och noll vattenförbrukning samt ger betydande energibesparingar jämfört med de mest effektiva pumpdrivna kylningssystemen som för närvarande finns på marknaden.

– I och med att vi lägger kylningslösningen SyCool ITC till Munters portfölj kan vi erbjuda branschen ett indirekt kylningssystem som inte kräver vatten och som följer Munters hållbarhetstänkande. Efter att vi ledde teknikskiftet på datacentermarknaden för några år sedan med lanseringen av Oasis indirekt evaporativ kylning är vi nu stolta över att bygga vidare på vårt arv som dagens branschinnovatörer med ytterligare en revolutionerande kylningslösning, säger Neil Yule, chef för affärsområde Data Centers.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00