Norska mobiloperatören Com4 etablerar sig i Sverige
Hem NYHETER Norska mobiloperatören Com4 etablerar sig i Sverige

Norska mobiloperatören Com4 etablerar sig i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Com4, Norges snabbast växande mobiloperatör inom datakommunikation för IoT och M2M, tar nu klivet in i Sverige.

Norska mobiloperatören Com4 etablerar sig i Sverige 2I Norge stod bolaget för hela 60% av tillväxten under förra året inom sin nisch. I Sverige är ambitionen är att redan 2020 stå för 30 procent av tillväxten på den svenska marknaden, vilken växer med 100 miljoner SEK per år.

Stein André Larner, VD för Com4, säger att många av företagets kunder är internationella och att de nu stärker sin närvaro i Sverige för att möta efterfrågan som finns här. Nästa steg är att etablera kontor i ytterligare länder i Europa.

– På bara några år har Com4 etablerat sig som det snabbast växande telekomföretaget inom IoT. Förra året stod vi för 60 procent av tillväxten för anslutna IoT-enheter. På sikt strävar vi efter att nå samma position i Sverige, medan det kortsiktiga målet är att ta 30 procent av marknadstillväxten, säger Larner.

Tillhör världstoppen inom IoT

Tack vare en integrerad IKT-infrastruktur har den skandinaviska marknaden för IoT växt fram som ett globalt mönsterexempel. Stein André Larner anser därför att tiden nu är inne för att etablera sig i Sverige.

– Sverige ligger, liksom Norge, långt framme inom IoT. I Sverige finns det t ex ett uttalat mål att öka användningen av IoT för att säkerställa ökad global konkurrenskraft. Vi har redan flera kunder i Sverige och höga förväntningar på vår svenska satsning, även om den kommer självklart inte kommer att kunna genomföras smärtfritt och utan ansträngning. Liksom i Norge är våra största konkurrenter de redan etablerade traditionella mobiloperatörerna, säger Larner.

Kan få en unik position i Sverige

Amritpal Singh, entreprenör och VD för svenska kunden Viscando säger att de valde Com4 på grund av företagets unika expertis och för att det inte finns någon motsvarande leverantör i Sverige.

– På Viscando hjälper vi de trafikansvariga att sänka kostnaderna och fatta rätt beslut genom att omvandla trafikdata till beslutsunderlag. Vi hanterar stora mängder data, vilket innebär att vi måste ha en pålitlig och stabil lösning. Tack vare Com4-portalen får vi databaserad överblick i realtid som gör att vi effektivt kan hantera SIM-korten i våra enheter. Den svenska marknaden behöver verkligen ett företag som Com4, säger Singh.

Hög innovationstakt

Com4 är det enda företaget i Norge som enbart fokuserar på mobilkommunikation för IoT-enheter. 2017 lanserade Com4, som den första mobiloperatören i Europa, överskrivbara SIM-kort i sina IoT-enheter. Stein André Larner anser att den höga innovationstakten är en av hemligheterna bakom företagets framgångar.

– Vi är, och ska fortsätta vara, snabbt ute med ny teknologi. Dessutom skiljer sig vår kompetens från våra konkurrenters. IoT befinner sig i brytpunkten mellan telekommunikation och informationsteknologi. Detta ställer stora krav på oss som rådgivare, men innebär samtidigt att vi skiljer oss från våra konkurrenter, säger Larner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00