Nu inleds Mötesplats Digitala Västerbotten 2023 - ett gyllene tillfälle att mötas
Hem NYHETER Nu inleds Mötesplats Digitala Västerbotten 2023 – ett gyllene tillfälle att mötas

Nu inleds Mötesplats Digitala Västerbotten 2023 – ett gyllene tillfälle att mötas

Publicerat av: Redaktionen

Mötesplats Digitala Västerbotten är norra Sveriges största konferens om digitalisering och verksamhetsutveckling – ett gyllene tillfälle att mötas, nätverka och inspireras av andras kunskap och goda exempel.

I år träffas vi i Sara kulturhus i Skellefteå eller online den 5-6 december.

Nu inleds Mötesplats Digitala Västerbotten 2023 - ett gyllene tillfälle att mötas

Rickard Carstedt efterlyser en högre plats på agendan för digitalisering. Foto: Henrik Olofsson

– I EU pratar man om twin transition, en omställning där hållbarhet och digitalisering är beroende av varandra. I Sverige behöver den digitala omställningen hamna högre upp på agendan i politik, offentlig sektor och näringsliv. Jag hoppas att vi ses på Mötesplats Digitala Västerbotten och fortsätter jobba för den digitala utvecklingen tillsammans, säger Rickard Carstedt (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Under Mötesplats Digitala Västerbotten delar vi ut Guldmolnet – ett pris med syfte att uppmärksamma goda exempel och sprida kunskap som leder till ökad jämlikhet i den digitala utvecklingen.

Vinnaren koras under Mötesplats Digitala Västerbottens middag den 5 december.

Guldmolnets finalister 2023:

Behörighetsbiet
Behörighetsbiet är en digital, smart checklista till chefer för att förenkla introduktionen av nyanställda och hantera behörigheter. Genom att dela upp processen i steg med tillhörande aktiviteter har man samtidigt skapat nya möjligheter för uppföljning och utveckling.
Skellefteå kommun

Digitala seniortorget
En ny webbtjänst som är lätt att ta del av, oavsett digital vana, intresse och språk. Målet var att tillsammans med andra verksamheter, samarbetspartners och civilsamhället inspirera fler att delta i aktiviteter för ett aktivt och hälsosamt seniorliv.
Umeå kommun i samverkan med seniorer och samverkansparter

eRUM Lycksele
Det började enkelt med två stolar och en skärm på biblioteket där eRUM gav handledning och stöd i digitala frågor. En vägg har nu byggts i biblioteket för sekretess och integritet. I rummet finns en teknikvägg med teknik som passar till aktuell tekniksafari, som kan handla om Blåtand, smarta hem, källkritik och säkerhet online.

Lycksele kommun

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00