Ny ledning i Veeam: Peter McKay ny President och COO; William Largent blir CEO
Hem NYHETER Ny ledning i Veeam: Peter McKay ny President och COO; William Largent blir CEO

Ny ledning i Veeam: Peter McKay ny President och COO; William Largent blir CEO

Publicerat av: Redaktionen

För att stöda en global expansion till enterprise-marknaden och nå en miljard dollar i omsättning inom tre år, stärker Veeam sin ledning med en ny President/COO och en ny CEO.

PeterMcKay

Peter McKay nytillträdd president/COO på Veeam

Veeam Software, den innovativa leverantören som ger Availability for the Always-On Enterprise, utser Peter C. McKay, nyligen Senior Vice President och General Manager i Nord- och Sydamerika på VMware, till ny President och Chief Operating Officer, samt William H. Largent, för närvarande Executive Vice President, till ny Chief Executive Officer. Veeams grundare Ratmir Timashev och Andrei Baronov kommer fortsätta att vara centrala för företagsstrategin och ha aktiva roller i både marknadsstrategi och produktutveckling. Utnämningarna förstärker ledningsgruppens kompetens och erfarenhet ytterligare. Veeam kommer att fortsätta att ge företag tillgänglighet 24/7/365, expandera i enterprisemarknaden och fortsätta att årligen växa tvåsiffrigt.

– Utnämningarna av Peter och Bill ger ytterligare djup, erfarenhet och talang till vår ledningsgrupp, som redan är i världsklass. Peter och Bill är båda erfarna ledare med kunskaper som kompletterar varandra; de kommer att vara viktiga för att säkerställa att Veeams branta tillväxtkurva fortsätter. Peter kommer också ingå och vara en del av vår ledningsgrupp, tillsammans med Andrei, Bill och mig själv. Genom att attrahera talanger som Peter skickar Veeam en tydlig signal till marknaden att vi är ledare och att vi än så länge bara skrapat på ytan av vår potential, säger Ratmir Timashev.

I rollen som President och COO kommer McKay att rapportera till Largent, och ansvara för försäljning, säljorganisationen, marknadsföring, finans och HR. Innan Veeam har McKay haft en rad ledande positioner på VMware i Nord- och Sydamerika. Han var först försäljningschef för endpoints och blev sedan Chief Operating Officer i Nord- och Sydamerika, med ansvar för att optimera inriktningen och integrationen av alla säljfunktioner, därefter Senior Vice President för Enterprisesegmentet i Syd- och Nordamerika, och slutligen Senior Vice President och General Manager. McKay började på VMware i och med köpet av Deskstone, där han var President och CEO från 2010 till 2013. Innan sin tid på Deskstone var McKay president och CEO för två andra framgångsrika riskkapitalfinansierade företag, säkerhetsföretaget Watchfire (som köptes av IBM 2007) från 2001 till 2008 och på eCredit (vilket köptes av Internet Capital Group) från 1998 till 2001. McKay hade också rollen som ”Executive-in-Residence” på Insight Venture Partners.

– Den digitala utvecklingen, cloud, sociala nätverk och användarnas omättliga behov av tillgänglighet Always-On till kritiska data och applikationer förändrar sättet som företag gör affärer. Vi befinner oss i början av en större digital revolution och företag eftersträvar att ta fasta på möjligheterna som molnet ger och hålla takten med förändrade användarbehov. Tillgänglighet 24/7/365 handlar inte längre om att vara efterklok, det är en strategisk prioritet. Det är därför jag är här. Veeam har alltid varit ett företag synonymt med innovation och kundnöjdhet. Det finns inte många företag som Veeam, och jag är hedrad att bli en del av det och att hjälpa till att ta det till nästa tillväxtnivå, säger McKay.

Som CEO kommer Largent att rapportera direkt till Veeams styrelse, och ansvara för Veeams strategiska och finansiella riktning. Largent har varit en del av Veeams tillväxt ända sedan företaget grundades 2006, och har mer än 30 års erfarenhet av att leda tillväxtföretag. Innan Veeam var Largent CEO på Applied Innovation, ett noterat företag som nyligen handlades på NASDAQ. Largent arbetade också med delar av Veeams ledning på Aelita Software, där han var Chief Operating and Financial Officer. Innan Aelita var Largent CFO på Plug Power, där han ansvarade för företagets börsintroduktion med Goldman, Sachs & Co. som den främsta försäkringsgivaren, och fick investeringskapital på mer än 150 miljoner USD.

– Jag har ägnat hela min karriär åt att bygga upp företag, men Veeam är speciellt. Sedan företaget grundades 2006 har vi alltid legat i framkant vad gäller innovation och har ändrat förutsättningarna på marknaden. Vår första produkt var gratis och på väldigt kort tid kände alla administratörer av virtuella miljöer till oss! Vi har fortsatt på samma innovativa, nytänkande spår och ser nu framåt; vårt fokus är att ge företag möjlighet till tillgänglighet 24/7/365, och att dra nytta av dagens digitala ekonomi, säger Largent.

Largent kommer att vara baserad på Veeams globala huvudkontor i Schweiz.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00