Ny rapport: Säkerhetsluckorna som upptäcktes under 2020

Publicerat av: Redaktionen

Att en av följderna av 2020 års globala pandemi har blivit att verksamheter och offentliga aktörer tvingats snabba upp digitaliseringen för att kunna fortsätta arbeta är välbekant.

Säkerhetsluckorna som upptäcktes under 2020

Hur stor omställningen har varit, och vad det betytt för säkerhetsområdet, besvaras i en ny rapport från Cisco-enheten Duo Security.

Duo är en verksamhet inom Cisco och är ledande inom tillgångskontroll och multifaktorautentisering, och säkerhetsområdet är ett av de områden där trycket på att understödja förändrade arbetssätt och processer varit som störst. Därför ger den nya rapporten, 2020 Duo Trusted Access Report, en både bred och djup bild av hur näringsliv och offentlighet förändrats under det gångna året.

– Det viktigaste för många företag när pandemin började var att hålla verksamheten igång, och acceptera risktagande för att uppnå det. Nu har uppmärksamheten riktats om mot att minska risk genom att få en mer mogen och modern säkerhetsstrategi på plats, som tar hänsyn till att den traditionella skyddszonen i infrastrukturen välts över ända, säger Dave Lewis, Global Advisory CISO på Duo Security.

I rapporten konstateras bland annat att användningen av VPN-lösningar ökat med 60 procent jämfört med 2019, och dagliga inloggningar i molntjänster med 40 procent bara under de första månaderna av pandemin. Omställningen har gått snabbare i USA än i EU-länderna.

Den snabba omställningen till distansarbete innebar också ett stresstest för verksamheters säkerhetsläge och avslöjade svagheter. Exempelvis ökade antalet blockerade åtkomstförsök på grund av ouppdaterade enheter med 90 procent under mars månad, men sjönk snabbt tillbaka mot normala nivåer under april. För mobilsäkerhet var Apple-användare mer än 3,5 gånger mer benägna att genomföra säkerhetsuppdateringar inom 30 dagar än Android-användare.

Andra svagheter som kommer fram i rapporten berör särskilda sektorer. Inom hälsovården använde fler än 30 procent av verksamheterna fortfarande Windows 7 trots att versionen slutade supportas och uppdateras i januari 2020.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00