Nytt AI-uppköp stärker IFS markant
Hem NYHETERAI Nytt AI-uppköp stärker nu IFS markant

Nytt AI-uppköp stärker nu IFS markant

Publicerat av: Redaktionen

IFS har köpt upp det amerikanska bolaget Falkonry AI, och kommer i och med uppköpet fokusera på artificiell intelligens i komplicerade industriella miljöer.

Det nya AI-verktyget förbättrar plattformen för IFS Cloud och gör det möjligt att upptäcka ovanligt beteende och fel i produktionslinjer och processer med hjälp av artificiell intelligens. 

Med uppköpet av AI-bolaget tar IFS sig an en mycket central utmaning i deras produktionsmiljöer. Mängden data från utrustning och maskiner har ökat kraftigt, vilket gör det extremt svårt att övervaka utrustningen och förutse fel i tid. Detta är något som Falkonrys AI-lösning kan åtgärda. Den gör det lättare att hitta mönster och tecken på avvikelser eller fel i dataflödena, och då kan företag ingripa med underhåll och anpassningar av processerna i tid och på så sätt undvika kostsamma produktionsstopp och kvalitetsproblem.

  • I alla branscher, från produktion till service, samlas prestandadata från utrustning in i sådana mängder att det är svårt att utnyttja och reagera i realtid, säger Brian O’Rourke, forskningschef för EAM och Smart Facilities på IDC. De företag som använder AI- och ML-modeller för att identifiera avvikelser kan reagera snabbare och därmed öka produktiviteten.

IFS erbjuder redan AI för planering och optimering i arbetsflöden och uppköpet av Falkonry understryker den viktiga roll artificiell intelligens spelar för produktiviteten i dagens komplicerade produktionsmiljöer. IFS kommer ha som strategi att använda AI i deras tjänster för EAM, ERP, MES, PSO, FSM och ESM.

  • Nytt AI-uppköp stärker IFS markantFalkonrys teknologi är ganska unik eftersom den är agnostisk och inte kräver att du är dataexpert, säger IFS VD, Darren Roos. Den är därför både skalbar och ekonomisk att implementera. Tekniken kan användas i alla branscher och Falkonry har några riktigt imponerande referenser inom IFS fokusmarknader.  

     

IFS köpte nyligen upp även Poka (connected worker technology) och kombinationen Falkonry och Poka med IFS Cloud visar att IFS verkligen vill vara en del av framtidens smarta fabriker. 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00