Orange tecknar avtal om att förvärva SecureLink och ökar takten mot en ledande position i den europeiska cybersäkerhetsbranschen

SecureLink, med bas i Nederländerna, är en av Europas största oberoende leverantör av cybersäkerhetstjänster, med närvaro i Sverige, Belgien, Nederländerna, Storbritannien, Tyskland, Danmark och Norge.

Orange tecknar avtal om att förvärva SecureLink och ökar takten mot en ledande position i den europeiska cybersäkerhetsbranschen 1SecureLink grundades 2003 och erbjuder ett komplett utbud av cybersäkerhetstjänster. Deras erbjudande omfattar specialiserade säkerhetskonsulttjänster, säkerhetsunderhåll och support 24/7 (SOC) samt avancerade MDR-tjänster (Managed Detection and Response). Företaget är även en ledande återförsäljare av säkerhetsprogramvara och hårdvarulösningar, med fler än 1 000 sälj- och teknikrelaterade certifieringar. Med sina drygt 660 anställda och 14 kontor har SecureLink genererat intäkter på 248 miljoner euro 2018 (enligt IFRS, International Financial Reporting Standards) och hanterat över 2 100 kunder inom ett brett spektrum av branscher.

Med detta förvärv blir Orange en av de ledande europeiska aktörerna inom cybersäkerhet med ca 1800 anställda och en pro forma-omsättning på över 600 miljoner euro 2018. Det omfattande erbjudande av cybersäkerhetstjänster i kombination med Orange unika europeiska DNA ger dem en stark position på flera stora lokala marknader.

Den europeiska marknaden för cybersäkerhet växer snabbt och Orange är redan en ledande aktör på den franska marknaden med Orange Cyberdefense (vars intäkter uppgick till 303 miljoner euro 2018, en ökning med 12 procent jämfört med 2017). Dagens nyhet om SecureLink tillsammans med förvärvet av SecureData i januari 2019 visar att Orange nu ökar takten i att realisera sin strategi att bli en pan-europeisk ledare inom cybersäkerhetstjänster.

Med större europeisk täckning och mer kompetens kommer den nya kombinerade verksamheten att ännu bättre kunna möta de växande och alltmer komplexa säkerhetsbehoven hos kunder på global nivå. Med den expertis och globala närvaro som Orange Business Services har redan idag, som stöttar fler än 3 000 multinationella företag, kommer den nya verksamheten även kunna leverera starka synergieffekter.

SecureLinks ledning kommer att ingå i Orange globala ledning och vara delaktiga i att bygga verksamhetsmodellen för den nya kombinerade organisationen.

Transaktionen är föremål för sedvanliga regulatoriska godkännanden och förväntas kunna slutföras i slutet av andra eller tredje kvartalet 2019.

– Cybersäkerhet är ett allt viktigare område för alla typer av företag och vi tror att de två viktigaste framgångsfaktorerna är storlek och närhet, säger Hugues Foulon, chef över Orange Cybersecurity. Storlek eftersom dagens hot är både globala och komplexa samt kräver säkerhetskapacitet som kan matcha dem. Närhet är viktigt eftersom du vill ha en pålitlig lokal partner som kan hjälpa dig att skydda dina mest strategiska tillgångar. Med förvärvet av SecureData och SecureLink har Orange tagit ett stort steg storleksmässigt för att bättre kunna förutse och avvärja attacker samt fått lokala säkerhetsteam på alla de viktigaste europeiska marknaderna, vilket ger den kombinerade organisationen en frontposition inom cybersäkerhetsexpertis. Jag ser fram emot att bygga den integrerade organisationen tillsammans med Michel Van Den Berghe, VD för Orange Cyberdefense, Thomas Fetten och alla inblandade team.

 

– Vi har varit mycket imponerade av ambitionen och den framgångsrika utveckling av Orange Cyberdefense de senaste åren och är väldigt glada över att få möjlighet att bygga en ledande pan-europeisk cybersäkerhetsverksamhet tillsammans, säger Thomas Fetten, vd på SecureLink. Orange Cyberdefense, SecureData och SecureLink kompletterar varandra, men delar ändå samma vision. Den kombinerade organisationen kommer att ha en fenomenal position för att kunna möta våra kunders, partners och medarbetares behov.