Prestanda och stora investeringar höjdpunkter på SAS Institutes konferens i Orlando
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER Prestanda och stora investeringar höjdpunkter på SAS Institutes konferens i Orlando i USA

Prestanda och stora investeringar höjdpunkter på SAS Institutes konferens i Orlando i USA

Publicerat av: Redaktionen

Det är fullt upp för SAS Institute, den globala ledaren inom dataanalys och AI.

I samband med företagets stora konferens SAS Innovate i Orlando i USA som nyss har avslutats presenterades flera stora nyheter.

Allra hetast är en oberoende prestandastudie utförd av analysföretaget Futurum Group. Den omfattar de mest populära kommersiella och öppna dataanalys- och AI-plattformarna.

Studien som innehåller ett stort antal olika prestandatester, med olika datamängder och de mest populära funktionsbiblioteken, visar att SAS Institutes molnbaserade plattform SAS Viya i genomsnitt är 30 gånger snabbare än konkurrenterna. För komplexa datamängder uppmäts 326 gånger bättre prestanda.

– Jag har jobbat med prestandatester i 30 år. För det mesta handlar det om skillnader på upp till 50 procent. I enstaka fall har jag sett tiofaldiga skillnader, i ett fall att det gick 13 gånger snabbare. 30 gånger snabbare, som i fallet med SAS Viya, är otroligt bra”, säger Russ Fellows, senior analytiker på Evaluator Group.

SAS Viya får även bäst värden för skalbarhet. Faktum är att det är den enda plattformen i studien som fortsätter att skala hur mycket större och mer komplexa datamängderna än blir. I en test med en stor datamängd, 300 miljoner datapunkter, tvärdog två av de största konkurrenterna efter att ha kört i flera timmar. SAS Viya slutförde testen på tolv minuter.

Ytterligare en aspekt som lyfts fram för SAS Viya är att plattformen även kan köras lokalt, ”on-prem”, och inte bara i molnet. Det är en stor fördel för många organisationer som hanterar känsliga data och är styrda av lagstiftning för hantering av data.

Tio miljarder kronor under tre år

SAS Institute presenterar en storsatsning på att bygga branschspecifika AI-lösningar som ska köras på SAS Viya. Företaget satsar en miljard dollar, drygt tio miljarder kronor, under de kommande tre åren. Syftet är att ta fram praktiskt användbara och värdeskapande branschanpassade AI-lösningar. Satsningen inbegriper alla aspekter av SAS Institute verksamhet, från forskning och utveckling, till marknadsföring och försäljning, med vidareutbildning av alla företagets medarbetare.

Ett centralt mål för satsningen är att lösningarna ska passa alla olika intressenter, som företagsledningar, dataanalytiker och andra medarbetare. Konkret handlar det exempelvis om lösningar för att bekämpa bedrägerier, hantera risker och för att ge bättre service till kunder och medborgare. Sedan tidigare har SAS Institute lösningar för bland andra finanssektorn, offentlig förvaltning, sjukvården, detaljhandeln och energisektorn.

– Satsningen innehåller flera samarbeten med andra företag, till exempel med Microsoft och SingleStore. Möjligheter för användare att bygga egna lösningar på vår plattform är viktiga. Det kan göras utan att koda, med lite kod och fullt ut med kodning, säger Bryan Harris, teknikchef på SAS Institute.

Prestanda och stora investeringar höjdpunkter på SAS Institutes konferens i OrlandoKundkoll, etik och sköldpaddor

Bland övriga nyheter som presenteras av SAS Institute märks ny funktionalitet i SAS Customer Intelligence 360, företagets plattform för marknadsföring och kundkontakter.

Det inbegriper fler och bättre integrationer med källor för kunddata, till exempel med Facebook, Google, LinkedIn och Salesforce. Det gör att analyser av kunddata, till exempel för segmentering, kan utföras utan att data behöver flyttas, vilket är en stor fördel.

SAS Institutes omfattande satsning på etisk AI fortsätter. Efter att ha involverat hela företaget kraftsamlar man nu för att sprida de principer som formulerats till andra organisationer. Det görs både i kundrelationer och i samarbeten med andra företag och organisationer.

Bland andra projekt som lyfts fram märks ett samarbete med Center For Galapagos Studies, för att skydda sköldpaddor på Galapagosöarna. Projektet inbegriper avancerad bildtolkning och så kallad medborgarforskare med data och information från allmänheten. Även ett pågående lyckosamt projekt för att minska trafikstockningar i Istanbul presenteras.

Vill du följa konferensen i efterhand kan du registrera dig här. SAS Innovate kommer under året även att hållas i form av en ambulerande konferens på elva platser runt om i världen, bland annat i Stockholm 15 juni, med välkända Anna Rosling Rönnlund som en av talarna. Läs mer och registrera dig här.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00