Togg utvecklar världens första blockchain "pass" för att stödja framtida mobilitet
Hem NYHETER Togg utvecklar nu världens första blockchain ”pass” för att stödja framtida mobilitet

Togg utvecklar nu världens första blockchain ”pass” för att stödja framtida mobilitet

Publicerat av: Redaktionen

Togg, Türkiets globala mobilitets teknikvarumärke, avslöjade en nyhet på årets Avalanche Summit i Barcelona, Spanien.

Toggs VD, M. Gürcan Karakaş, tillkännagav ankomsten av innovativa blockchain-baserade ”pass”, som kommer att utgöra en del av ekosystemet för Togg’s första modell, T10X.

Denna C-segment-SUV är en revolutionerande ny smart bil som ger dagens digitalt ledda generation en sammanlänkad mobilitetsupplevelse som drivs av AI och underlättas av blockchain. T10X lanserades i Turkiet förra månaden med en överväldigande framgång som lockade över 175 000 förbeställningar på bara nio dagar. På den årliga blockchain-summiten delade M. Gürcan Karakaş med sig av hur T10X formades av företagets koncept USE CASE Mobility och hur de planerar att använda blockchain-teknik och starka partnerskap för att koppla ihop fristående ekosystem och skapa smarta lösningar. ”Vi utvecklar en användarvänlig plattform genom att koppla ihop flera fristående ekosystem.

Togg utvecklar världens första blockchain "pass" för att stödja framtida mobilitetDen digitala plånboken, utvecklad på Avalanche, möjliggör för användare att ha obegränsade användningsscenarier, inklusive att få tillgång till, lagra och överföra sina digitala tillgångar och spela blockchain-baserade spel på en annan smart enhet”, sa han. ”De nya digitala passen gör det möjligt för användare att enkelt få tillgång till information om sin smarta bil eller dess batteri. ”Bil-passet delar detaljer om dess komponenter, inklusive var de tillverkades och deras underhållsdatum, serviceinformation och processer i leveranskedjan,” fortsatte han.

År 2021 ingick Togg ett joint venture med Farasis Energy, under namnet Siro, för att gemensamt utveckla energilagringslösningar för fordons- och icke-fordonsindustrier. Detta partnerskap gör det möjligt för T10X-ägare att dra nytta av Farasis avancerade batteriteknologi och för de två teknikföretagen att samarbeta kring framtida hållbara energi- och elektrifieringslösningar.”Vårt samarbete med Siro Silk Road Clean Energy Storage Technologies och Farasis Energy gör det möjligt för bilägare att få tillgång till detaljerad information i ett ’batteripass’ som omfattar en mängd information från tillverkningsdatum till dess kapacitet, ålder och hälsa. Att hålla denna information på blockkedjan hjälper till att verifiera batteriets ursprung och ge information utöver koldioxidutsläpp”, avslutade M. Gürcan Karakaş.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00