Hem Nyheter Proact säljer spanskt dotterbolag

Proact säljer spanskt dotterbolag

Publicerat av: Redaktionen

Proact har ingått ett avtal med Cibernos SA för att avyttra sitt dotterbolag i Spanien.

Proact säljer spanskt dotterbolag 2

Jonas Hasselberg, VD och koncernchef för Proact IT Group AB

Försäljningen återspeglar Proacts uppdaterade affärsstrategi med ökat fokus på viktiga tillväxtmarknader.

Proacts helägda dotterbolag i Spanien etablerades genom förvärvet av Databasement International under 2011. Enligt försäljningsavtalet fortsätter nu Cibernos att driva nuvarande Proact-kunder i Spanien. Hela personalen erbjuds anställningskontrakt med Cibernos.

Parterna har kommit överens om att inte avslöja transaktionens värde. Försäljningen förväntas få en begränsad negativ påverkan på Proacts omsättning och en begränsad positiv påverkan på EBITA-marginalen.

Som ett tekniskt tjänstebolag med fokus på Spanien och Latinamerika har Cibernos en stark bakgrund både inom affärsrådgivning och som IT-leverantör.

Proact IT Group AB uppdaterade sina finansiella mål i december 2019 för att återspegla företagets strategiska inriktning. I förhållande till dessa förändringar anses Proacts närvaro i Spanien inte vara ett strategisk fokus, eftersom koncernen kommer att fokusera på fortsatt tillväxt inom sina större marknader.

”Vi tror att detta avtal är den bästa lösningen för Proact. Överföring till Cibernos öppnar även upp nya möjligheter för våra tidigare anställda i Spanien och för kunder som kommer att hanteras av en lokal marknadsledare med utmärkta referenser för framgångsrik leverans och kvalitet ”, säger Jonas Hasselberg, VD och koncernchef för Proact IT Group AB.

“Med det här förvärvet stärker Cibernos sin förmåga och ger oss bättre möjligheter att utöka vårt erbjudande till både befintliga och framtida kunder.” Rogelio Toledo García, CEO. Grupo Cibernos.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>