Hem Nyheter Qlik förbättrar Insight Advisor för att skapa branschens mest kraftfulla AI-drivna molnbaserade analys

Qlik förbättrar Insight Advisor för att skapa branschens mest kraftfulla AI-drivna molnbaserade analys

Publicerat av: Redaktionen

Qlik lanserar nu nyheter i Insight Advisor, den intelligenta AI-assistenten som finns inbyggd i Qlik Sense, för att skapa branschens mest kraftfulla möjlighet till ökad intelligens vid molnanalys.

Qlik förbättrar Insight Advisor för att skapa branschens mest kraftfulla AI-drivna molnbaserade analys 2

James Fisher, Chief Product Officer på Qlik

Baserat på Qliks unika Associative Engine, i kombination med investeringar i NLP (Natural Language Processing) och kognitiv teknik, kan Insight Advisor fördjupa och förstärka Qliks analyser med AI-driven hjälp, vilket skapar mervärde vid molnanalys.

– Analytiker vill göra mer med sin data, men kämpar ofta med var de ska leta eller vilka nästa steg de ska ta. Insight Advisor ger en komplett och kraftfull AI-assistent, integrerad i Qlik Sense, för att hjälpa användarna i deras dataförståelse och analysresa. Qlik Sense-användare är bara ett klick eller en fråga från den hjälp som behövs för att få mer insikt och värde ur datan. Och med varje interaktion lär sig Insight Advisor tillsammans med användarna och utvecklas för att bli smartare, vilket ökar användarnas datakunskaper och dataanvändning, säger James Fisher, Chief Product Officer på Qlik.

Användare kan interagera med Insight Advisor på flera sätt och dra nytta av ett komplett utbud av AI-förbättrade förstärkta analysfunktioner som är inbyggda i Qlik Sense.

Det inkluderar sökbaserad visuell analys (NLP-driven), konversationsanalys (chatt), associerande insikter för att exponera dolda datasamband, hjälp med att skapa och förbereda data och avancerad analysberäkning och integration. Förbättrade och förstärkta intelligensfunktioner tillgängliga i Qlik Sense-versionen i september 2020 inkluderar:

Insight Advisor Chat – En ny, helt konversationsanalysupplevelse som är inbyggd i Qlik Sense SaaS och tillgänglig i Qlik Sense-navet på flera språk. Använder NLP och generering av naturligt språk för att förstå användarens avsikt och generera både berättande och visuella svar. Undersöker också Qlik Sense-appar för svar och möjliggör direkt övergång till sökbaserad visuell analys för djupare förståelse.

Business Logic – Förmåga att skapa affärsregler och metadata för att anpassa och styra Insight Advisors beteende när man skapar insikter och förståelse för naturligt språk. Inkluderar möjligheten att logiskt gruppera fält, klassificera data, ange standardbeteenden, definiera förbestämda samband och mer. Till exempel kan organisationer konfigurera förfrågningar om regionala data så att de automatiskt inkluderar korrekta länder som definieras av verksamheten. Kan också anpassa NLP, inklusive definiera ordförrådsregler och synonymer för mer naturlig interaktion.

Advanced Analytics Calculation – Introduktion av avancerad analysberäkning på Qlik Associative-motorn. En ny funktion, K-Means Clustering, gör det möjligt att gruppera datapunkter baserat på likhet och är användbart för kundsegmentering, upptäckter av bedrägerier och mycket annat. Dessutom kommer Insight Advisor nu automatiskt att generera kluster- och korrelationsdiagram i sökbaserad visuell analys; Qlik planerar att införa nya avancerade beräkningar i framtiden.

Search-based Visual Analysis on Mobile – Förutom chatt är nu sökbaserad insiktsgenerering tillgänglig på handhållna enheter, vilket ger ett mer intuitivt sätt att skapa nya analyser och insikter.

Qlik gör det också enklare att utnyttja AI-driven molnanalys genom en förbättrad migreringsväg för data till Qlik Sense SaaS i och med lanseringen av Qlik DataTransfer. Qlik DataTransfer är ett lättanvänt verktyg som finns inbyggt i Qlik Sense och hjälper företag att lättare och säkrare migrera sin lokala data till molnet. Qlik DataTransfer utnyttjar Qlik Senses fulla förmåga att kombinera och omvandla data. Detta säkerställer att data är redo och hålls uppdaterad när den kommer till molnanalysen inom Qlik Sense SaaS-applikationer, vilket gör att ännu mer data omedelbart blir tillgänglig för att dra nytta av Insight Advisors utökade intelligensfunktioner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>