Revolution i butikerna
Hem Trender Revolution i butikerna

Revolution i butikerna

Publicerat av: Redaktionen

Revolution i butikerna – den personligt anpassade utskriftsupplevelsen

epsonskrivareDet pågår en revolution i butikerna som drivs av möjligheten för dagens digitala bläckstråleskrivare att skriva ut foton, konstverk och design inte bara på papper utan på många andra material. Det finns praktiskt taget ingen begränsning för vad vi kan skriva ut på i dag – metall, textil, tapeter, trä, plast och mycket mer.

Till följd av detta kan vi nu personligt anpassa allt fler aspekter av vår omgivning och detta blir allt mer populärt! Butiker på huvudgatan,  designers och onlineföretagare utforskar alltmer nya kreativa idéer och utvecklar nya verksamheter som bygger på att ta fram ett enormt utbud av personligt anpassade produkter med mervärde.

Enligt min mening har utvecklingen av butiksutskriftstjänster kommit i två vågor: den ”första vågen” startade med foto- och konstcanvas samt pappersbaserade produkter som t.ex. fotoböcker, kalendrar och kort. Nu ser vi början på en spännande ”andra våg” där vi inte bara vill beställa eller skriva ut våra foton eller konst, vi vill också vara mycket mer kreativa med våra bilder. Förutom välbekanta reklamprodukter som t.ex. muggar, fodral till telefoner och surfplattor, etc., kan vi nu köpa alla typer av personligt anpassade kläder som t.ex. skjortor, flip flops, hattar och väskor.

Nu är inredningsdesign den nya gränsen som öppnas upp av möjligheterna som digitala bläckstråleutskrifter ger. Gardiner, markiser, väggytor, möbelklädsel, kuddar, sittsäckar, kakelplattor, bord, stolar, hemmabiosystem – egentligen alla ytor av plast, MDF eller metall – skapar möjligheter för nya produkter, ofta med tydliga foton.

Denna förmåga innebär en enorm möjlighet. Men vad behöver dessa innovativa verksamheter? De vill snabbt reagera på sina kunders behov och de behöver kortsiktiga produktionslösningar som är prisvärda, lättanvända, flexibla och pålitliga. 

YRStore är bara ett exempel på hur en återförsäljare förvandlar ett enkelt köp till en rolig händelse. De öppnar popup-center i ledande brittiska butiker som erbjuder kunderna möjlighet att skapa och skriva ut sina egna unika skräddarsydda t-shirts medan de väntar. Den här korta videon beskriver hur (https://www.youtube.com/watch?v=-dkTT5H7aXU).

Vi är i början av denna andra våg och det ska bli intressant att se hur butikernas återförsäljare utnyttjar denna enorma potential.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>