Hem Nyheter SaaS-bolaget MaintMaster accelererar expansionen. Ingår partnerskap med Monterro.

SaaS-bolaget MaintMaster accelererar expansionen. Ingår partnerskap med Monterro.

Publicerat av: Redaktionen

Monterro, den ledande investeraren i B2B-mjukvarubolag i Norden, har förvärvat en majoritet i MaintMaster Systems AB.

SaaS-bolaget MaintMaster accelererar expansionen. Ingår partnerskap med Monterro. 2

Peter Barkland, grundare och VD på MaintMaster

Linköpingsbaserade SaaS-bolaget MaintMaster utvecklar och säljer ett innovativt, molnbaserat underhållssystem och genom förvärvet kan MaintMaster nu accelerera sin tillväxt i Europa.

”Vi ser att MaintMaster har en fantastisk potential att fortsätta sin tillväxtresa. De har nöjda kunder, bra tillväxt under lönsamhet och en lättanvänd produkt som hjälper tillverkningsindustrier världen över att digitalisera och effektivisera underhållsarbetet”, säger Peter Larsson, Managing Partner på Monterro. ”Vårt mål är att göra nordiska mjukvarubolag till marknadsledare i sin nisch och därför är MaintMaster en perfekt match för oss. Med deras branscherfarenhet, vårt kapital, och expertis inom strategi och operativ support kan vi hjälpa MaintMaster att expandera internationellt och investera ytterligare i produktutvecklingen och organisationen”, fortsätter han.

Snabbväxande MaintMaster är sedan flera år Sveriges ledande leverantör av underhållssystem,
s k CMMS (Computerized Maintenance Management System) till den tillverkande industrin. Det innovativa, molnbaserade och lättanvända systemet gör att kunderna reducerar antal driftstopp, utökar livslängden på maskinparken och får bättre kontroll på underhållsarbetet. MaintMaster har kunder i 25 länder.

”Partnerskapet med Monterro kommer mycket bra i tiden för MaintMaster”, säger Peter Barkland, grundare och VD på MaintMaster.

”Vi har precis etablerat oss på den tyska marknaden, och nu är det dags att skala upp ordentligt. Monterro ger oss både kunskap och kapital för att säkerställa den satsningen. Vi ser också en spännande tid framåt med intåget av Industri 4.0. Med Monterro som ägare kan vi flytta fram våra positioner ytterligare med uppkopplade sensorer, maskininlärning och augmented reality”, fortsätter han.

Monterro har sedan starten 2012 hjälpt flera SaaS-bolag att expandera och växa internationellt, såsom Lime och Itello.

”Vi skiljer oss från de flesta andra aktörer som bara tillför kapital. De bolag vi arbetar med vill ha en investerare som bidrar med strategi, operativ support och kapital som hjälper dem att växa”, säger Peter Larsson.

”MaintMaster har haft en fantastiskt fin utveckling och nu börjat sin internationella expansion. Med Monterros unika erfarenhet att utveckla och internationalisera mjukvarubolag ser jag fram emot att arbeta tillsammans med Monterro både som delägare och i styrelsen”, säger Hans Åberg, delägare och styrelseordförande i MaintMaster.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>